En självklar mötesplats

Tack vare kunskapsbaserade verksamheter och engagerade nyckelpersoner, god samverkan och ett fördelaktigt geografiskt läge har Jönköping goda förutsättningar för ert möte.

Vårt geografiska läge

En resa med tåg eller bil från Stockholm till Jönköping tar cirka 3,5 timmar. Att resa från Göteborg Landvetter Airport till Jönköping tar ca 1,5 timme med buss och det tar cirka fyra timmar att resa från Köpenhamn med tåg, buss eller bil till Jönköping.

I Jönköping har du de flesta hotellen, järnvägsstationen och restaurangerna inom gångavstånd från stadens centrum. Med naturen och Vättern i stadens kärna väljer många att cykla eller att ta sig runt till fots, men har du inte lust att gå kan du enkelt ta någon av stadsbussarna.

Jönköping har även förutsättningar att vara en internationell mötesplats tack vare goda kommunikationsalternativ.

Många års erfarenhet

Jönköping har sedan lång tid tillbaka en stark position i Sverige som en ledande mötesstad. Tack vare vår långa historia med att stå värd för både små och stora möten, mässor och kongresser, finns det samlat mycket god erfarenhet och kunskap på mötesanläggningarna och bland alla samarbetspartners.

Vi vet att det finns många önskemål och kravlistan är ofta lång när man ska värdera olika aktuella mötesstäder mot varandra. Vi är därför extra stolta och glada att kunna skryta om den långa erfarenheten av möten vår stad innehar, vi vet vad som gör ett möte lyckat.

Boendekapacitet

När det kommer till boende för era mötesdeltagare kan Jönköping erbjuda både kvantitet, kvalitet och variation. Jönköping ligger på sjätte plats i Sverige när det kommer till hotellkapacitet. Vi har många cityhotell men även alternativ runt om i kommunen, logistiskt placerade i närheten till E4:an och till våra många mötesplatser.

Utöver hotell har vi olika campingalternativ, vandrarhem och stugor. Vår nära samverkan med hotellnäringen gör att vi kan vara en hjälpsam mellanhand mellan er och kommunens olika hotell- och boendeaktörer. I Jönköpings kommun finner du ca 2 500 hotellrum och totalt mer än 5 000 bäddar.

Samverkan

Jönköping är en stor stad med stark tillväxt som ändå behållit sin småstadskänsla med ett personligt bemötande. Samverkan är en framgångsfaktor till att vi har välkomnat stora möten genom åren. Tack vare ett utpräglat och bra samarbete mellan oss som destinationsbolag, hotell, mötesanläggningar, restauranger och övriga aktörer i staden blir arbetet för er som mötesarrangör mycket smidigt.

Ditt nästa möte väntar i Jönköping

Har du ytterligare funderingar?

Är det något av ovanstående ni skulle behöva från oss, eller funderar ni på något helt annat? Varmt välkommen att höra av er!
Malin och Caroline

Malin Asking

Projektledare möten

Sidan uppdaterad 2024-05-20