Arrangera evenemang

Jönköping är en av Sveriges ledande evenemangsstäder, här finns alla möjligheter för att arrangera ett evenemang i världsklass över hela året.

Med ett centralt läge i södra Sverige, flertalet arenor som Elmia, Spira, Husqvarna Garden och tillgången till de naturliga miljöerna som finns i staden är detta en plats som har kapacitet till att arrangera det mesta. Från världens största digitala festival DreamHack och höstens årliga hästfest Jönköping Horse Show till internationella roddtävlingar i centrala Munksjön och mästerskap i mountainbike.

Vi stöttar ditt evenemang

Destination Jönköping uppmuntrar, gillar och lyfter gärna större nationella och internationella evenemang med många deltagare som bidrar till att människor kommer hit och upptäcker Jönköping.

Jönköping Marathon

Utan stöttning och hjälp från Destination Jönköping hade vi inte dragit igång evenemanget. Bolaget bidrar med kompetens och kontakter som har möjliggjort skapandet av ett av Sveriges största lopp.

Tony Hatefnejad, En av grundarna av Jönköping Marathon

Jönköping kommun har under flera år arbetat strategiskt med att profilera sig som en stark evenemangsarrangör då det gäller internationella idrottsevenemang. Jönköping är i mångt och mycket en förebild för hela Sverige i det fina arbetet som görs av destinationsbolag, kultur- och fritidsförvaltning i samverkan med den lokala idrotten och rättighetsägaren.

Leif Johansson, Riksidrottsförbundet

Vi hjälper dig

Funderar du på att arrangera ett evenemang eller bara vill veta vilken hjälp du kan få om det blir aktuellt? Varmt välkommen att höra av dig!
Malin och Caroline

Daniel, Caroline och Helena

Evenemang

Sidan uppdaterad 2024-05-16