Jönköpings Teater och Jönköping Konsert & Kongress

I vårt uppdrag ingår uthyrning av lokalerna Jönköpings Konserthus och Jönköpings Teater. Tillsammans med externa aktörer eller i egen regi planerar vi verksamheten på dessa två scener.

Barnteater, opera, stand-up och konserter. Känt och okänt. Rockigt och finstämt. Roligt och svårt. Nationellt och internationellt. Jönköpings Teater och Jönköping Konsert & Kongress erbjuder bredden.

Arrangera nästa föreställning hos oss

Vi vill att ni som arrangör ska få en god och oförglömlig upplevelse hos oss och att ni upplever en god service genom hela processen. Vi står därför till förfogande med erfaren personal såväl på plats i arenorna som i vårt administrativa team. Under föreställningen erbjuder vi en backstage-värdinna som servar och hjälper både arrangör och produktionsteam. Vi erbjuder modern teknik på båda våra arenor, olika marknadsföringstillägg och genomarbetade biljettsläpp med Tickster som biljettsystem.

Ett utmärkt läge - såväl nationellt som lokalt

Jönköpings geografiska läge gör det till en naturlig mötespunkt och majoriteten av Sveriges befolkning når oss inom 3,5 timmar med bil, buss eller tåg. Ett turnéstopp hos oss har därmed alltid ett stort publikunderlag. Även våra arenor har goda geografiska lägen inom Jönköping. Teatern med sitt citynära läge och Jönköping Konsert & Kongress, på Elmia-området, med stora parkeringsytor och goda buss- och bilförbindelser.

Hållbara processer

På båda våra arenor jobbar vi med hållbarhet i alla processer. Vi använder lokala cateringaktörer, på båda våra arenor, som i sin tur jobbar med närproducerad, ekologisk och hållbar mat. Vi erbjuder kranmärkt vatten och Jönköpings Teater är därtill en helt miljödiplomerad arena.

Jönköpings Teater

Sedan 1904 har Jönköpings teater bjudit sina besökare på fantastiska föreställningar. Den anrika teatern har bevarats väl och lokalen är precis lika charmig och unik som man kan önska från en 100 år gammal teater. Med högt i tak och 353 säten i sammet som sträcker ut sig över parkett och två balkonger går ingen i publiken miste om den förtrollade atmosfären. Jönköpings Teater lämpar sig för en mängd olika sorters föreställningar men kanske speciellt de lite mer intima varianterna, i form av teater, avskalade konserter, standup och livepoddar.

Förutom scenens och salongens intima planlösning är även backstageområdet lättillgängligt med loger i direkt anslutning till scen. Jönköpings Teater ligger därtill mitt i city och hotell finns i samma hus som teatern.

Miljödiplomerad arena

Under 2020 blev Jönköpings Teater Miljödiplomerat via Svensk Miljöbas. Det är något som vi jobbat hårt för och är mycket stolta över. Att vara miljödiplomerade innebär för oss b.la. att allt avfall sorteras, att bara miljömärkta produkter används vid rengöring av teatern. Vi säkerställer också att våra samarbetsparter vid städ och restaurang är miljödiplomerade.

Jönköping Konsert & Kongress

Konserthuset har funnits sedan 1990 och är en favorit hos både artister och besökare. Från början var det hem för Jönköpings symfonietta men i dag blandas rock, disco, visor och mycket mer. Under 2021-2023 totalrenoverades Jönköping Konsert & Kongress och såväl backstageområden som salonger och allmänna publikytor har fått en ny kostym. Publiken kan därmed utöver föreställningen njuta av god mat och dryck i någon av Konserthusets uppdaterade bar- och restaurangområden. Även stora delar av tekniken uppdateras och det blir en helt ny ljudanläggning.

Rymlig och tillgänglig konsertsal

Majoriteten av evenemangen sker i Hammarskjöldsalen som kan ta emot strax över tusen personer. En stor fördel med lokalen är att trots dess storlek finns det inga pelare bland stolarna, detta gör att publiken inte riskerar att få skymd sikt. Salen är även utrustad med hörslingor. Rydbergssalen, husets andra konsertsal, är i sin tur något mindre och ger plats till strax under trehundra personer.

Även på Jönköpings Konserthus ligger logerna i direkt anslutning till scenen och inlastet är dessutom även det precis bakom scenen, på marknivå. Något som gör det lättillgängligt för stora produktioner som kommer med exempelvis trailers.

Nära till mycket

Jönköping Konsert & Kongress ligger längs med E4an. Arenan är en del av Rosenlundsområdet med Elmias mässhallar, RC Hotell, Scandic Elmia, Husqvarna Garden och Rosenlundsbadet som närmsta grannar. Men den kanske största grannen av dem alla är såklart Vättern - som kan erbjuda både utsikt, avslappning och inspiration.

Vi hjälper dig!

Önskar du mer information angående kostnader, tekniska frågor med mer?
Hör av dig så pratar vi vidare!Malin och Caroline

Josefin Stenfeldt

Projektkoordinator Konsertverksamhet

Sidan uppdaterad 2024-05-16