Säsongsjobb

Varje år söker vi personal som vill arbeta som turistinspiratörer under sommaren.

Rekrytering av sommarpersonal 2024

Vill du ha årets roligaste sommarjobb? Nu söker vi turistinspiratörer som tipsar och inspirerar besökare till att uppleva platser runt om i Jönköpings kommun. Du får träffa människor från hela världen, besöka härliga turistattraktioner och bli en viktig ambassadör för hela Jönköping.

Som turistinspiratör kommer du att jobba på olika platser i hela kommunen. Du kommer att få vara med om många spännande möten, få möjligheten att bygga upp ett bra kontaktnät och utmana dina kunskaper och din kreativa förmåga.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter är att tipsa och inspirera besökarna att uppleva hela vår fantastiska kommun. Du träffar våra gäster framför allt på plats men även på sociala medier och via telefon. Helt enkelt där de är!

Du kommer även inspirera och uppdatera besöksmål och boendeanläggningar (InfoPoints, hotell, museer m.fl.) i deras värdskapsarbete. Vi vill att du har en aktiv omvärldsbevakning; att ständigt hålla dig uppdaterad om vad som händer i destinationen.

Arbetsplats

Arbetet utgår från Destination Jönköpings kontor i Jönköping.

Du arbetar främst i våra turistiska pärlor Gränna och Visingsö men rör dig även runt på andra platser där du möter många besökare. Det kan även bli aktuellt med arbete på annan ort i samband med större evenemang där Destination Jönköping är involverade.

Meriter och krav

Vi söker dig som tycker om att träffa nya människor och brinner för ett fantastiskt värdskap, men det är önskvärt att du även är:

  • Kreativ och lösningsorienterad
  • Serviceinriktad och säljande
  • Noggrann och ansvarstagande

Meriterande:

  • Erfarenhet från turistbranschen
  • Goda kunskaper om Småland och vårt närområde runt Vättern men även om Sveriges geografi och kända besöksmål.
  • Utbildning inom turism eller marknadsföring

Krav:

  • B-Körkort
  • Du kan uttrycka dig väl såväl muntligt som skriftligt i svenska, engelska och gärna tyska.

Arbetsperiod

Anställningen gäller från v.24 till v.33, eventuellt augusti ut. Utbildning sker under vissa lördagar i maj.

Skicka in din ansökan till info@destinationjonkoping.se

Sidan uppdaterad 2024-04-29