U23 – Dubbellandskamp

U23-landslaget återvänder i juli till Jönköping för nya landskamper på Stadsparksvallen. Senast laget spelade i Jönköping, i september 2022, blev det två fina matcher mot Belgien och Spanien (seger 2-1 och oavgjort 0-0) med ett snitt på drygt 1 000 personer i publiken. Den 12 och 16 juli väntar nu nya svenska matcher i Jönköping - denna gång mot Kina med avspark kl. 18:00 i båda matcherna.

Jönköpings kommun är stolta över att kunna stå värd för evenemanget.

– Kul att återigen få välkomna landslag till vackra Stadsparksvallen. Det visar att vallen är attraktiv efter den större om- och tillbyggnationen som nyligen genomförts. Vår förhoppning är att vi får se många landskamper på arenan de närmaste åren, säger Martin Gårlin, avdelningschef på Jönköpings kommun.

– Matcherna mot Kina är extremt viktiga för att få den erfarenhet som spelarna behöver för att spela i och nå framgångar i OS och VM med A-landslaget. Jag är helt säkert på att några av spelarna som spelar matcherna i sommar mot ytterst kvalificerat motstånd kommer att spela mästerskap för Sverige i framtiden. Vi hoppas givetvis på att vi får mycket publik på fina Stadsparksvallen och vi ska göra allt för att bjuda på spänning, underhållning och givetvis sex poäng till blågult, säger Martin Qvarmans Möller, Förbundskapten Sveriges U23-landslag.

Sverige har mött Kina vid två tillfällen på U23-nivå, båda matcherna har spelats på senare år. Först blev det en svensk 6-0-seger 2018 och året därpå blev det en ny vinst, denna gång med 2-0. Från de landskamperna har hela 14 spelare sedan även debuterat i damlandslaget. Hur många framtida A-landslagsspelare som finns i dagens U23-trupp återstår att se.

Nu är det möjligt att införskaffa sig biljetter till matcherna! Läs mer här och säkra din biljett till sommarens fotbollsfest: