Jönköping återigen utsedd till arrangör av Fair Play Cup

Styrelsen för Småland-Blekinge Innebandyförbund beslutade på sitt möte i maj att återigen utse Jönköpings Innebandyklubb (JIK), med stöttning av Destination Jönköping och Jönköpings kommun, till arrangör av Fair Play Cup för åren 2026-2028.

– Vi ser en stor utvecklingspotential kommande år i Jönköping. Det byggs flera nya sporthallar kommande åren vilket ger goda förutsättningar för fler lag att delta och ger en cup som är förlagd inom ett bra geografiskt område, säger Helena Isaksson, ansvarig för Fair Play cup hos Småland Blekinge IBF.

Jönköping har varit värdstad för Fair Play Cup i dryg 20 år och har avtal till och med 2025. Småland-Blekinge IBF gick under våren ut med förfrågan för avtalsperioden 2026-2028 och har nu meddelat att Jönköping återigen får förtroende att arrangera cupen kommande avtalsperiod.

– Jönköping har under de åren Fair Play Cup arrangerats här blivit en naturlig plats för innebandyälskande ungdomar och lag från stora delar av landet. Som evenemangstad med stort fokus på ungdomsevenemang är vi extra glada för att Jönköping återigen fått förtroendet att fortsätta förvalta och utveckla cupen. Det finns otrolig potential i både kapacitet och vilja hos både oss och JIK. Tillsammans med Småland-Blekinge IBF och JIK ser jag fram emot ytterligare utveckling av cupen, Caroline Törnblad, chef möten och evenemang på Destination Jönköping.

– Att tillsammans med Småland-Blekinge IBF, Destination Jönköping och Jönköpings kommun ha fått förnyat förtroende att arrangera Fair Play Cup är ett kvitto på att de timmar som våra eldsjälar, ideella ledare och engagerade föräldrar under många år lagt på cupen ger ett fantastiskt resultat. Vi är glada och stolta över att återigen få möjlighet att bjuda in ungdomar till Jönköping för att uppleva glädje, gemenskap och utveckling – allt det som innebandy i grunden handlar om, säger Lena Olaison, tf. ordförande i JIK.