IRONMAN 70.3 Jönköping 2024 är slutsåld

Foto: Daniel Villadsen

IRONMAN Jönköping som äger rum den 7 juli 2024 är slutsåld.

Den 7 juli kommer IRONMAN 70.3 Jönköping återigen att skapa fest på Jönköpings gator när atleter från hela världen samlas vid Slottsbron och Rådhusparken.

Många nya deltagare

Hela 45 procent av atleterna deltar i en IRONMAN 70.3 för första gången. 65 procent av atleterna deltar för första gången vid tävlingen i Jönköping.

– Det är fantastiskt att vi nu kan meddela att IRONMAN 70.3 Jönköping är slutsåld. Med IRONMAN 70.3 Jönköping har vi ett arrangemang i absolut världsklass, vilket inte hade varit möjligt utan Jönköpings kommun och Destination Jönköping samt de funktionärer som är en oumbärlig del av IRONMAN-familjen, säger Magnus Nyberg, Race Director för IRONMAN Jönköping.

Det slutsålda evenemanget gläder Destination Jönköping och befäster positionen som en arrangörskommun.

– Det är verkligen roligt att se att intresset ökat och återhämtat sig efter pandemin. Vår positionering som evenemangskommun stärks så klart av att evenemangen som arrangeras här är eftertraktade. Vi arbetar mycket med våra naturliga förutsättningar och att använda naturen som arena och IRONMAN 70.3 är ett strålande exempel på hur vi gör det, säger Caroline Törnblad, chef möten och evenemang på Destination Jönköping.

Ökat antal internationella deltagare

Efter utnämningen till världens näst bästa IRONMAN 70.3 har IRONMAN 70.3 Jönköping upplevt en stor tillströmning av internationella atleter. År 2024 kommer startfältet att bestå av 38 procent internationella atleter jämfört med 26 procent år 2023.

Sverige, England, Norge, Tyskland och Danmark är länderna med flest atleter på startlinjen. Dessutom kommer det att finnas atleter från Sydafrika, Kanada, Nya Zeeland, Ecuador och USA.

– Den stora tillströmningen av internationella idrottare visar att IRONMAN 70.3 Jönköping är internationellt erkänd. Det beror dock inte bara på arrangemanget, utan också på de vackra omgivningarna som idrottarna tävlar i vid Vättern och Jönköping, Magnus Nyberg.

Om du har en dröm om att delta i IRONMAN 70.3 Jönköping 2025, uppmanar vi dig att hålla ett öga på IRONMAN 70.3 Jönköpings officiella hemsida Länk till annan webbplats. när anmälan öppnar under dagarna efter evenemanget.

Näst bästa IRONMAN 70.3 i världen

IRONMAN 70.3 Jönköping blev tidigare i år utnämnd till den näst bästa IRONMAN 70.3-tävlingen i världen vid IRONMAN® Athletes' Choice Awards.

Priset baserades på feedback från över 55 000 deltagare på alla IRONMAN-tävlingar globalt.

4:18:4 Jönköping

Dagen före IRONMAN 70.3 Jönköping arrangeras även 4:18:4 Jönköping. 4:18:4 Jönköping är en minitriathlon för alla som vill prova på triathlon. Distanserna är 400 m simning, 18 km cykling och 4 km löpning. Läs mer om 4:18:4 Jönköping Länk till annan webbplats.. Länk till annan webbplats.

Vad är en IRONMAN 70.3-tävling?

  • IRONMAN 70.3 är en triathlontävling där deltagarna ska genomföra 1,9 km simning, 90 km cykling och avsluta med 21 km löpning.
  • Distansen för IRONMAN 70.3-tävlingar är hälften av den mytiska IRONMAN-distansen på 3,8 km simning, 180 km cykling och 42 km löpning.