Skattjaktssuccén på Visingsö tillbaka

Succén med skattjakt på Visingsö är tillbaka. För fjärde året i rad kan man som besökare på Visingsö delta i en skattjakt som finns tillgänglig dygnet runt på ön. I skattjakten ingår populära turistmål som Visingsborgs slottsruin, Kumlaby kyrka och ruinen i Näs.

– Genom skattjakten vill vi ge tillresande familjer och besökare ett härligt minne. Vi hoppas att de ska stanna längre och uppleva mer av Visingsö. Vi vill förlänga säsongen och verkar för att Visingsö ska vara en året runt destination, säger Johan Lind, chef turism på Destination Jönköping.

Två olika skattjaktsrundor

Det finns i två alternativa skattjaktsrundor, en som går söderut och en som går norrut på ön. Man passerar fem stopp där man får fem ledtrådar för att kunna öppna skattkistan. För att sprida ut besökarna och visa på möjligheterna att uppleva mer av ön kan man välja i vilken ordning man besöker de olika stoppen.

De båda rundorna utgår från hamnen och har de två första stoppen gemensamt, Gamla hamnen och Visingsborg. På södra rundan går färden till Stora silvergranen, Persgården och Näs. Norra rundan går till Gladhytt, Kumlaby kyrka och Tempelgården.

De båda rundorna är cirka 12 km långa och vi rekommenderar att cykla. Skattjakten är tillgänglig för alla men med riktar sig främst till barn mellan 5-13 år.

Skattkartan finns att hämta bland annat i brevlådorna nära färjan vid hamnen i Gränna, i väntsalen vid hamnen på Visingsö, Gladhytt samt på Persgården. Den finns också på jkpg.com där man själv kan skriva ut den hemifrån. Kartan finns tillgängliga på engelska.

Mer information

För mer information eller frågor, kontakta Destination Jönköping på info@destinationjonkoping.se eller 0771-211 300.