Utbildning om våra destinationer

Jönköpings kommun har som mål att vi ska vara bäst i Sverige på värdskap. Här erbjuder vi kunskap, inspiration och stöd för dig som möter turister och andra besökare.

Vårt mål är att få fler besökare att stanna längre och att komma tillbaka under fler säsonger. Vilket leder till en jämnare fördelning över tid och gynnar besöksnäringen. Ett gott värdskap leder till en ökad vilja att uppleva mer av destinationen. En förutsättning för att erbjuda ett gott värdskap är att man har god kunskap om platsen och alla dess möjligheter.

De personliga tipsen och rekommendationerna gör det allra största intrycket, hos besökaren. Kan du svara på frågor om platsen och samtidigt presentera dina smultronställen, finns större chans att besökaren vill uppleva dem.

Här kan du som möter turister och andra besökare ta del av vårt material för att lära dig mer om olika destinationer inom vår kommun. Först ut Äppledalen och Visingsö, men listan fylls på efterhand.

I filmerna får du bland annat svar på följande frågor kring varje plats:

  • Vad som är speciellt
  • Platsens målgrupp
  • Hur länge man är där
  • Hur man tar sig dit
  • Vem man kan prata med på plats
  • Service i området
  • Vad det kostar

Äppledalen

Äppledalen är en vacker destination med många olika upplevelser som lockar till besök året runt. Destinationen passar att besöka som en heldagsutflykt, återkomma till under flera dagar eller som ett stopp på vägen på väg mot Gränna och Visingsö. Här finns en nära samverkan mellan en rad olika aktörer och entreprenörer inom olika områden.

Tips & inspiration

Fundera!

Har filmen bidragit till att du kan skräddarsy tips för den som vill besöka Äppledalen?
Saknas något innehåll eller perspektiv? Hör gärna av dig så fyller vi på.

Visingsö

Sagoön som med sin vackra natur och mysiga atmosfär, varje år lockar mängder av besökare. Platsen är en fridfull tillflyktsort omgiven av frodiga skogar, vidsträckta ängar och en rik historia. Visingsö passar att besöka som en heldagsutflykt, men vi vill verkligen slå ett slag för att ön har upplevelser som räcker för flera dagar och är fantastisk att uppleva under olika delar av året.

Tips och inspiration

Fundera!

Har filmen bidragit till att du kan skräddarsy tips för den som vill besöka Visingsö?
Saknas något innehåll eller perspektiv? Hör gärna av dig så fyller vi på.

Ta kontakt med oss

Vill du veta mer om vilket stöd vi kan ge i värdskapsfrågorna? Hör gärna av dig!

Malin och Caroline

Caroline Sjöberg

Turistinformatör

Sidan uppdaterad 2024-07-04