Destination Jönköpings värdskapsarbete

Med kunskap och stolthet stärker vi tillsammans attraktiviteten för vår destination. Därför erbjuder vi på Destination Jönköping dig inom besöksnäringen kunskap om platsen.

Tillsammans med våra auktoriserade InfoPoints och andra besöksnäringsföretag sprider vi kunskap och inspiration till våra gäster att uppleva mer, stanna längre och komma tillbaka.

Vi har ett helt gäng turistinspiratörer som finns tillhands för att göra besöket här lite extra bra. Dessa finns tillgängliga på flertalet platser runt om i kommunen och på InfoPoints i Jönköping, Gränna och på Visingsö.

Via jkpg.com informerar och inspirerar vi besökarna om vad som finns att se och uppleva. Här finns en evenemangskalender där alla är välkomna att lägga in sina evenemang och sin verksamhet.

Värdskap på plats

  • Utbilda och stötta InfoPoints som informationsplats för turister.
  • Ta fram och tillhandahålla relevanta kartor & broschyrer.
  • Visar upp och informerar om platsen vid evenemang, samt där turister befinner sig.
  • Pop-up i Gränna under sommaren.

Digitalt värdskap

  • Tillhandahålla och paketera besöksmål, guider och evenemang på jkpg.com.
  • Målgruppsanpassat innehåll i bland annat sociala kanaler utifrån marknadsstrategi.
  • Förse besöksnäringen med aktuell information via nätverk, utskick och kunskapsbank.
  • Kundtjänst för såväl besökare som näringen.

InfoPoints - informationsplats för turister

En InfoPoint är en bemannad turistserviceplats. En utveckling av det lokala värdskapet med syfte att möta turister och tillfälliga besökare på flera platser runt om i kommunen. Idag finns det uppemot 20 InfoPoints som stolt har tagit sig an uppdraget att informera och inspirera den tillfällige besökaren om allt som finns att uppleva på plats.

Våra InfoPoints finns där det rör sig många turister; på hotell, caféer, museer och andra besöksmål runt om i kommunen. Vi ser våra InfoPoints som en mycket viktig del i det lokala värdskapet som breddar det personliga mötet. De olika aktörerna vi har valt att samarbeta med har satt värdskapet i centrum och brinner för att ge sina gäster den bästa upplevelsen.

Utbildning och kunskap för InfoPoints

InfoPointsen får regelbunden information från oss på Destination Jönköping om vad som kan vara relevant att tipsa besökarna om. Årligen arrangeras flera utbildningar med studieresor för att hålla alla inblandade uppdaterade om allt som händer i destinationen.

InfoPoints i Jönköpings kommun

Persgården på Visingsö är ett populärt besöksmål och har ett strategiskt läge på ön som lockar turister året runt. Här kan du få information, inspiration och fika i en härlig miljö.

Tempelgården är en historisk konstnärsgård i lugn miljö på Visingsö. Templet byggdes ursprungligen till teosoferna världsfredskongress som hölls på Visingsö 1913. Här kan du få information, inspiration och fika i en härlig miljö.

Tempelgården på Visingsö

En av de mest centrala InfoPointsen i kommunen som går att besöka direkt efter att du hoppas av tåget eller bussen på centralstationen är Kommunreceptionen.

Tändsticksmuseet ligger i hjärtat av Tändsticksområdet och är ett museum som berättar historien om den berömda tändstickan som satte Jönköping på världskartan.

Bauergården ligger strategiskt placerat lite utanför både Jönköping och Gränna och ger en bra spridning av våra InfoPoints.

En av de centralare InfoPointsen är City Hotel, fd Familjen Ericssons City Hotel som direkt hoppade på idén om att medverka som en av kommunens alla InfoPoints.

Villa Björkhagen hittar du vackert beläget på sandbankarna vid Vättern, ett stenkast från Elmia området och med några kilometer till centrala Jönköping.

Hotel Savoy är centralt beläget med närhet till det mesta såsom nöjen, shopping, kultur och med endast 5 minuters gångavstånd till Centralstationen.

Elite Stora Hotellet är en självklar mötesplats i centrala Jönköping, ett stenkast från Resecentrum och Vättern. De ordnar konferenser, möten & fester i deras anläggningar.

First Hotel Jönköping ligger vid E4:an nära Vättern, endast 10 minuter från Jönköpings centrum.

Comfort Hotell är ett centralt beläget hotel i Jönköping city.

Mitt i Äppledalen finns Rudenstams gårdsbutik & café. Trakten är känd för både äppelodlingar och entreprenörskap och här jobbar man för att ge besökare dem en riktigt bra upplevelse.

I hjärtat av Huskvarna hittar du Huskvarna Stadshotell, ett modernt boutiquehotell med 35 hotellrum som alla har olika stil.

Husqvarna Museum har mer än 300 års historia om ett varumärke och en fabrik. Det är ett populärt museum om delar av svensk industrihistoria. Här finns kunskap och kompetens både om historien och platsen.

Hotell Taberg ligger nära både fladdermuséet, Tabergsgruvan och Tabergstoppen. Hotellet ligger cirka 1 mil söder om Jönköping. Här får du ett varmt bemötande.

Vill du veta mer?

Är du intresserad av att låta din verksamhet bli en InfoPoint eller vill veta mer om hur vi arbetar med värdskap? Hör gärna av dig!
Malin och Caroline

Caroline Sjöberg

Turistinformatör

Sidan uppdaterad 2024-05-16