IRONMAN 70.3 Jönköping är världens näst bästa IRONMAN 70.3-tävling

IRONMAN 70.3 Jönköping

IRONMAN har precis tillkännagivit vinnarna av IRONMAN® Athletes’ Choice Awards, som lyfter fram de högst rankade arrangemangen inom olika kategorier baserade på idrottarnas feedback från alla 2023 IRONMAN®-evenemang runt om i världen. I samband med detta har IRONMAN 70.3 Jönköping utsetts till den näst bästa IRONMAN 70.3-tävlingen i världen samt den tredje bästa cykelbanan i Europa. IRONMAN arrangerar över 130 tävlingar på distansen världen över.

Vi är mycket stolta och tacksamma över att deltagarna har valt IRONMAN 70.3 Jönköping som den näst bästa IRONMAN 70.3-tävlingen i världen. Att skapa ett arrangemang i världsklass skulle inte vara möjligt utan det goda samarbetet vi har med Jönköping samt alla de frivilliga som är en oumbärlig del av IRONMAN Sverige-familjen, säger Magnus Nyberg, Race Director för IRONMAN Sverige.

IRONMAN 70.3 Jönköping har tidigare varit värd för europamästerskapet för triathlonklubbar på halva IRONMAN-distansen. Det är dock inte första gången som arrangemanget får internationellt erkännande. Tidigare har tävlingen vunnit kategorin ”Mest rekommenderade tävling”.

Vi arbetar varje år med att förbättra varje detalj av arrangemanget. Med snart tio års erfarenhet har vi arrangerat ett evenemang som vi är mycket stolta över.

IRONMAN Sverige är redan igång med planeringen inför 2024-upplagan, där IRONMAN 70.3 Jönköping kommer att äga rum den 7 juli.

Det är fortfarande möjligt att delta i en av världens bästa IRONMAN 70.3-tävlingar. Anmälan är öppen här. Länk till annan webbplats.

Under samma helg arrangerar IRONMAN Sverige också 4:18:4 Jönköping, en minitriathlon för alla som vill prova på triathlon. Distanserna är 400 meter simning, 18 kilometer cykling och 4 kilometer löpning. Mer information om 4:18:4 Jönköping finns här. Länk till annan webbplats.

Hur delas IRONMAN-priserna ut?

  • Efter varje IRONMAN-evenemang skickades enkäter till alla idrottare som fullföljt loppet. Baserat på resultaten rankades de 5 bästa evenemangen globalt.
  • Frågorna i enkäterna var baserade på en femgradig tillfredsställelseskala.
  • Priserna tjänar till att uppmärksamma exceptionella evenemang och hjälper triatleter att välja sina framtida destinationer.
  • Över 55 000 idrottare gav feedback för att avgöra vinnarna för varje kategori av IRONMAN-evenemang, vilket markerar en betydande prestation för de vinnande evenemangen och deras värdstäder.

Vad är en IRONMAN 70.3-tävling?

  • IRONMAN 70.3 är en triathlontävling där deltagarna ska genomföra 1,9 km simning, 90 km cykling och avsluta med 21 km löpning.
  • Distansen för IRONMAN 70.3-tävlingar är hälften av den mytiska IRONMAN-distansen på 3,8 km simning, 180 km cykling och 42 km löpning.

För mer information om IRONMAN och IRONMAN-evenemang, besök www.ironman.com Länk till annan webbplats..