Skattjakten på Visingsö firar fem år!

Den traditionsenliga skattjakten är äntligen tillbaka på Visingsö! För femte året i rad kan man som besökare på Visingsö leta efter de gömda ledtrådarna och samtidigt besöka några av öns populära turistmål.

Skattjakten på Visingsö har blivit en uppskattad tradition för såväl stora som små. Sedan 2020 har skattkartan tagit besökarna från Erstad i norr till Näs i söder. Skattjakten är inte bara en aktivitet som passar hela familjen, den är ett spännande och roligt komplement till allt man kan uppleva på ön.

- Skattjakten är ett interaktivt äventyr som gör ön ännu mer levande, där historia, natur och vackra vyer samspelar för en härlig dag på ön. Det förenar nytta med nöje, att få röra på sig och samtidigt lösa kluriga uppdrag, säger Anders Dalsätt som har varit en del av skattjakten med sitt besöksmål sedan starten.

Två olika skattjaktsrundor

Det finns i två alternativa skattjaktsrundor, en som går söderut och en som går norrut på ön. Man passerar fem stopp där man får fem ledtrådar för att kunna öppna skattkistan. För att sprida ut besökarna och visa på möjligheterna att uppleva mer av ön kan man välja i vilken ordning man besöker de olika stoppen.

De båda rundorna utgår från hamnen och har de två första stoppen gemensamt, Färjan och Wisingsborgs Trädgårdar. På södra rundan går färden till Persgården, Sverkerseken och Bengtsgården minidjur. Den norra rundan går till Gladhytt, Kumlaby hembygdsgård och Tempelgården.

De båda rundorna är cirka 12 km långa och vi rekommenderar att cykla. Men det går även att gå eller köra bil. Skattjakten är tillgänglig för alla men med riktar sig främst till barn mellan 5-13 år.

Skattkartan finns att hämta bland annat i brevlådorna nära färjan vid hamnen i Gränna, i väntsalen vid hamnen på Visingsö, samt på någon av kommunens InfoPoints. Den finns också på jkpg.com där man själv kan skriva ut den hemifrån. Kartan finns tillgänglig på engelska.

Mer information

Läs mer om skattjakten och ladda ner skattkartan på besöksidan JKPG.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

För mer information eller frågor, kontakta Destination Jönköping på info@destinationjonkoping.se eller 0771-211 300.