På gång just nu i våra affärsområden

Vi tog pulsen på Destination Jönköpings olika affärsområdeschefer för att få veta mer om vad som är på gång just nu inom deras område och vad som är planerat för framtiden. Och såklart, med sommaren runt hörnet, så ville vi veta deras främsta sommartips i Jönköping med omnejd.

Caroline Törnblad, Möten & Evenemang

- Vad är aktuellt inom ditt affärsområde?

Allt möjligt från stort till smått. Vi ser en stor efterfrågan och nyfikenhet på Jönköping just nu, det är flera inbokade visningar för mötesarrangörer och många dialoger igång för framtida möten och evenemang. Något annat roligt just nu är att vi under våren startat igång ett instagramkonto, @evenemang_jkpg. Där samlar vi information om olika evenemang inom kommunen. Om du inte redan följer så bums in och följ!

- Vad ligger i pipen framöver?

Pipen framöver är en kombination av strategiskt arbete samt diskussioner och förhandlingar om möten och evenemang för 2024 och framåt. Det största evenemanget i närtid, O-Ringen 2025, har såklart ett stort fokus redan nu då vi i sommar ska åka till O-Ringen i Åre och marknadsföra Jönköping inför 2025.

- Vilket är ditt hetaste sommartips?

Mitt hetaste sommartips är väldigt svårt att tratta ner till just ett. Hur är det ens möjligt i Jönköping? Jag säger så här: Bor du i Jönköping med omnejd – gå ut och upplev allt det där du bara tänker att du ska göra. Här finns mängder av utomhuskonserter och flera deltagarlopp, som inte bara skapar glädje men också fyller vår kommun (missa inte t ex 4.18.4, ett kortdistans av Ironman som du kan genomföra själv eller ihop med dina kollegor antingen som stafett eller som lag). Eller upplev Vätterstranden en solig dag.

Och för dig som bor en bit ifrån Jönköping – lova att du tar ett besök antingen under en dag eller flera dagar och utforska och upplev allt som vår kommun har att erbjuda. Du kommer vara fylld av energi både under resan och efteråt!

Johan Lind, Turism

- Vad är aktuellt inom ditt affärsområde?

Under våren är vi ute och inspirerar personalen på våra InfoPoints att upptäcka mer av vår fantastiska destination samtidigt som vi planerar det sista inför sommaren och har tjuvstartat utbildningen av sommarpersonalen. I år blir det ett härligt tjejgäng bestående av både rutinerade turistinspiratörer som gör sin andra eller tredje sommar och helt nya talanger. Vill du veta mer om gänget kan du läsa vår artikel om dem här.

Vi har även ett spännande projekt på gång som ni kan se resultatet av nu i maj och juni, där vi samarbetar med olika influencers på Instagram för att lyfta Jönköpings kommun som destination.

- Vad ligger i pipen framöver?

Framöver har vi ett annat väldigt roligt projekt ihop med Näringslivsförening i Gränna om Grännas utveckling och om polkagrisens. Det blir en film som handlar om polkagrisen ur olika perspektiv. Vad hade Amalia tyckt om allt som hänt sedan hennes tid?

- Vilket är ditt hetaste sommartips?

Jag har två saker som jag verkligen skulle vilja tipsa om inför sommaren. Dels är det skattjakten på Visingsö som vi kör för fjörde året nu. I år har vi utvecklat skattjakten med nya klurigheter och förlängt den norra rundan lite. Den är verkligen ett uppskattat inslag till turismen på Visingsö av både turister och de besöksnäringsaktörerna som är en del av skattjakten. Vi är så glada för det fantastiska samarbete vi har med de olika besöksnäringsaktörerna, dels på Visingsö men också såklart över hela kommunen. Vill du läsa mer om skattjakten kan du göra det här.

Mitt andra tips är Rosenlunds Rosarium. Förra året vann parken det internationella priset ”award of garden excellens”, som innebär att det klassas som ett av världens mest besöksvärda rosarium. I år har dessutom Jönköpings kommun satsat på olika guidningar och ett gediget evenemangsprogram. Du kan läsa mer och boka dina guidningar här.

Camilla Fritz, Konsertverksamheten

- Vad är aktuellt inom ditt affärsområde?

Efter en intensiv tid börjar nu vårens program nå sitt slut. Vi tycker att det har varit extra roligt med de lokala inslagen bland föreställningarna. Vi är även inne i en period med många biljettsläpp för hösten. Vi fortsätter boka in föreställningar och planerar för resten av 2023 och börjar även fylla programmet för 2024.

Dessutom är renoveringen av Konserthuset i full gång. De allmänna ytorna, Hammarsköldssalen och backstage-området håller på att få en välbehövlig uppgradering.

- Vad ligger i pipen framöver?

Till hösten är renoveringen klar och då slår vi upp portarna till nya ”Jönköpings Konsert & Kongress”. Det kommer bli ett lyft med ett levande, välkomnande hus för alla där kulturen kan bidra till att göra Jönköping än mer attraktivt.

Hösten på våra arenor bjuder dessutom på ett brett och välfyllt program med oktober och november som våra mest hektiska månader. Moneybrother, Deportees, Janne Schaffer, Cornelia Jacobs är några exempel på spännande artister som kommer hit.

Det känns jätteroligt att kunna erbjuda en bredd på utbudet till våra jönköpingsbor och besökare. Och såklart fantastiskt roligt att så många artister och arrangörer väljer Jönköping som plats för sina föreställningar.

- Vilket är ditt hetaste sommartips?

Mitt tips blir alla fantastiska akter och artister som är bokade på alla Jönköpings olika sommarscener. Vi har en mängd olika aktörer som erbjuder konserter över sommaren, som exempelvis Huskvarna Folkets Park och Grenna Bluegrass. Missa inte ditt lokala utbud!