Fair Play Cup intar Jönköping

Fair Play Cup är en av Sveriges största och mest populära innebandycuper. För Småland Blekinge Innebandyförbund och Jönköping Innebandyklubb, som är arrangerar cupen, är den en av årets absoluta höjdpunkter. För Jönköping innebär det många besökare till staden.

– Fair Play Cup sätter Jönköping och vår region på kartan. Vi värdesätter alla de ungdomsevenemang som förläggs här då det generar många positiva effekter för kommunen. Cupen är viktig för besöksnäringen då det är många medresenärer, i form av föräldrar och anhöriga, som kommer och besöker staden, säger Helena Lindgren, projektledare evenemang på Destination Jönköping.

Fair Play Cup, som förra året firade 25 år, ligger i år över helgerna 22-24 mars och 5-7 april. Cupen ligger precis efter seriespelet är avslutat och ger ungdomarna en möjlighet att få ett roligt avslut på innebandysäsongen.

– Ungdomsturneringar som Fair Play Cup vet vi ger mycket tillbaka till arrangerande föreningar, det genererar en föreningskultur och gemenskap, men också en attraktionskraft för nya medlemmar, säger Caroline Törnblad, chef möten och evenemang på Destination Jönköping.

I år spelar 250 lag, med cirka 20 personer i varje lag, i åldersklasserna 11-17 år. Matcherna spelas i idrottshallar runt om i hela Jönköping och de hitresande lagen bor på skolor i kommunen.

– Efter pandemin ser vi äntligen en tydlig ökning av antal lag som anmäler sig till årets Fair Play Cup, det känns jättekul. Vi ser fram emot att få hit lag från hela Sverige och erbjuda en upplevelse som ungdomarna sent glömmer, säger Stefan Franzén, verksamhetsledare på Småland Blekinge innebandyförbund.

Se vår film om Fair Play Cup Länk till annan webbplats.

Mer information om cupen Länk till annan webbplats.