Trapptoner uppträder på Destinationsdagen

Tre kollegor som hittat en gemensam kärlek till musik. Tre vårdarbetare med en önskan om att förlänga sin vård och omsorg utanför sitt yrke. Förlänga den genom varsamt valda låtar som träffar rakt in i människors hjärtan, och liksom omsluter och värmer dem.

Trapptoner har varit verksamma i nuvarande konstellation sedan 2013. Innan dess spelade de i lite olika konstellationer och med ytterligare bandmedlemmar. Matilda, Sven och Jan, de tre medlemmarna i Trapptoner, jobbar alla inom vården. Sven och Jan är hjärtläkare på kardiologen på Ryhov. Matilda arbetar som sjuksköterska på röntgen. När pandemin slog till gjorde den det extra brutalt mot all vårdpersonal runt om i världen. Bandet ville peppa alla kollegor som kämpade och slet hårt, vilket ledde till att de började spela in och publicera sina repetitioner på sociala medier. Repetitioner som på grund av rådande restriktioner fick ske på jobbet, i anslutning till ett arbetspass. Bandet fick mötas upp på olika ställen på Ryhov, och märkte snabbt att platsen kunde vara till deras fördel,

– Vi testade att spela i trapphuset, vilket gav en superfin akustik, berättar Matilda.

En framgångssaga från start

Namnet föddes, plattformen skapades och klippen spreds. En framgångssaga fick sin början. I slutet av 2023 blev Trapptoner kända för den stora massan i samband med uppträdanden i såväl Musikhjälpen som Nyhetsmorgon. Ett intensivt slut på året, som har föranlett en mjukare start på 2024. Alla tre har heltidsjobb, skiftarbete och jourpass, så tid till att träffas och repa får klämmas in där emellan. En kortis efter jobbet, eller kanske en stund senare på kvällen hemma hos någon av bandmedlemmarna.

– Det är väldigt klurigt emellanåt att hitta tider då alla kan ses, förklarar Matilda.

Planen framåt är att spela in lite fler låtar på Spotify. Bandet har även några privata spelningar inbokade och Matilda har sånguppdrag på egen hand. Förfrågningar har det varit gott om och många har bandet fått tacka nej till, då livspusslet måste prioriteras. Men när man måste vara mer restriktiv kring vad man hinner med blir det också med hjärtat man väljer

– Att få spela i rätt sammanhang, stort som smått, är väl det som känns viktigt och fint, säger Matilda.

Uppträder på Destinationsdagen

Med ett för dagen unikt Jönköpings-medley spelar den 7 mars Trapptoner på Destinationsdagen 2024. En dag med fokus på hur vi tillsammans skapar platsen Jönköping och hur vi alla är en del av platsens varumärke. Jönköpings varumärke, och kanske specifikt Ryhovs, bör ha fått sig ett uppsving i och med Trapptoners framgångar på sociala medier och i TV. Helt plötsligt känns ett sterilt trapphus på ett regionsjukhus som det mest exklusiva stället i världen. Tänk så det kan bli, tack vare talang, musik och en god tanke om att stärka sina medmänniskor.