Källarklubben som berikar Jönköpings kulturutbud

I restaurang Sofiehofs källare skapas en atmosfär fylld av musik och underhållning. Sofiehof Underjord erbjuder ett spännande komplement till Jönköpings musikscener och vidgar stadens musikutbud.

Indie, synth, punk, metal och Standup. Sofiehof Underjord är en kulturell mötesplats med ett spännande och varierande musikutbud, från väletablerade artister till morgondagens stjärnor. Lokalen huserar totalt sju olika klubbar som med sina olika genrer skapar ett rikt schema av konserter och humorshower.

− Vi är ett antal passionerade musikälskare som arrangerar gig med band och artister som är lika passionerade som oss över att få sprida den glädje och tillfredställelse det ger att uppleva och spela bra musik på en livescen, oavsett genre, berättar Mats Grennfalk som är med och driver Sofiehof Underjord.

Konceptet har sina rötter från The Hush Hush Club som startades 2013 av Adam Stark och Tina Gardestrand. De första spelningarna hölls i restaurang Tegel, tills de fick tillgång till Sofiehofs källare. I samband med det skapades den ideella paraplyorganisationen Sofiehof Underjord, där alla sju klubbar är representerade.

The Hush Hush Club är än idag en av de klubbar som arrangerar spelningar i lokalen. Klubben erbjuder ett brett musikutbud med inriktning på indie, pop, alternativ, rock och experimentellt. På scenen står självklart artister från Sverige och Norden men även från länder som USA, Australien, Indien och Tyskland. Förutom musik i alla dess former fylls lokalen även med humor och skratt när klubbarna Oslipat och JUCC (Jönköping Underground Comedy Club) bjuder in till standup med spännande komiker.

En del av vårens utbud är redan presenterat, med flera spännande band och artister. Bland annat intar Oscar Sia och Himlen bror scenen den 21 mars med en spännande konsert fylld av pop, indie och svängiga sounds.

Klubbarna som skapar Sofiehof Underjord

Lilla Jerusalem – Passionerad punkarrangör

The Hush Hush Club – Pop, indie, rock, alternativt och experimentellt.

Klubb Dissonans – Black Metal, Death Metal och Trash Metal.

Club Unity – Deathcore, metalcore och hardcore

Klubb Whatever – Arrangerar efter vad de känner för, oftast fokus på den hårdare musiken som industri, noise, body och mörk elektro.

SekktorF – Synth i alla dess former

Oslipat/JUCC (Jönköping Underground Comedy Club) – Standup och Humorshower