Vd har ordet - summering av 2023

Det har varit ett positivt år för Jönköping och dess besöksnärings- aktörer, trots utmaningar som lågkonjunktur och höjda elpriser. Läs mer om vilka höjdpunkter vår vd Lena tar med sig framåt.

Vilket fantastiskt år vi har haft – 2023 blev det första hela verksamhetsåret efter pandemin och trots att vi haft lågkonjunktur, stora räntehöjningar och elpriser som slog i taket kan vi se att vi går mot ett rekordår för Jönköpings kommun och dess destinationer när det gäller antalet gästnätter. Detta är verkligen glädjande då början av året andades mer pessimism och osäkerhet om vad vi hade framför oss.

Nu har vi facit på hur året blev och vi har fått se både en återkomst av stora evenemang som helt försvann under pandemin men även nya begivenheter där Ironman i år även testade en minivariant med mer lokal prägel som drog över 200 deltagare, redan första året. Nästa år hoppas vi på det dubbla antalet anmälda så tveka inte om ni känner er sugna på att testa ett kul lopp men med mindre prestige.

En annan stor upplevelse var att Håkan Hellström lade en av sina spelningar i sommar på Elmiafältet, det blev en dundersuccé och här tackar vi Huskvarna Folkets Park som var med och arrangerade det. Under året har det givetvis varit flera stora möten och fantastiska evenemang som vi på Destination Jönköping har arbetat med, något ni kan läsa mer om i nyhetsbrevet och här på vår hemsida.

Andra höjdpunkter under året är vår renovering och uppfräschning av Jönköping Konsert & Kongress. Under hösten kunde vi äntligen, efter tre års arbete, återinviga Konserthuset där vi nu kan njuta av helt ny uppdaterad inredning, nya lobbybarer, "Wall of Fame" samt för våra tillresta artister supersnygga loger backstage. Även ny teknik med ljus och ljus är på gång så att vi kan ta upp kampen och konkurrera med övriga nybyggda konserthus runt om i landet.

Vi ser att Jönköpings Teater och Jönköping Konsert & Kongress återfinns på de flesta turnéplaner för både musik, humor och andra typer av förställningar och här lägger vi ner ett stort arbete på att få till en så bra mix som möjligt på det vi signar upp under året. Utbudet är verkligen stort och ibland tror jag inte att vi invånare riktigt inser hur bra vi har det med allt detta tillgängligt så nära oss. Carolas jubileumsturné ”4 faces” gjorde hela två konserter i Jönköping och det har även bjudits på både Benjamin Ingrosso och turnépremiär för Deportees under året.

Sedan vill jag verkligen nämna att vi nu också tagit stora kliv framåt med att samla besöksnäringen och driver arbetet framåt både när det gäller ökad hållbarhet men även utbildning inom paketering av våra erbjudande där naturturism och cykelturism lockar allt fler besökare till vår plats. Även detta kan ni läsa mer om i nyhetsbrevet.

Till sist så har vi inte bara arbetet med det som märks utåt. Vi har lagt ner mycket arbete på att uppgradera och utveckla även våra tekniska plattformar, genomlysa bolagets processer och se över hur vi framöver kan arbeta smartare och mer effektivt med hjälp av bland annat ny teknik. En del kommer att synas och syns redan, så som nya funktioner på våra webbsidor, men annat kommer att slå igenom först nästa år då vi satsar ännu mer på att lyfta vårt platsvarumärke och visa upp det som gör Jönköping och dess destinationer Huskvarna, Gränna, Visingsö, Taberg etc. till så eftertraktade resmål och platser att vistas på. Här kommer vi att samarbeta med alla er som finns där ute och bidrar till att göra detta till den bästa platsen att bo, leva och uppleva saker på.

Hoppas vi ses i minglet på olika julmarknader och eller konserter nu i december :)

Lena Stävmo, vd Destination Jönköping

Rubrik

Ingress

Brödtext