Musikfestival intar Elmiafälten i Jönköping i sommar

Nu står det klart att de gröna ytorna på Elmia i Jönköping förvandlas till konsertområde 31 maj – 1 juni 2024. En musikfestival har valt att expandera till Jönköping under namnet Thunderfield. Några av de mest aktuella artisterna tar plats på scenen. Först ut att annonseras av arrangören är popundret Veronica Maggio, den ikoniska duon Norlie & KKV och raptrion Roc Boyz från Norge.

Elmia jobbar kontinuerligt för att skapa mötesplatser och event på de gröna ytor som omsluter anläggningen. Det var i kontakt med arrangören One Wknd Only Productions som en dörr öppnades och nu är samarbetet i gång för att skapa förutsättningar för oförglömliga musikaliska minnen i Jönköping i sommar.

Möte på Elmiafälten inför Thunderfield festival

Sommaren 2024 inleds med en musikfestival i Jönköping, när Elmiafälten på bilden förvandlas till ett musikfestivalområde med mat och aktiviteter och ett 10-tal av de mest aktuella artisterna. Här ser vi från vänster Caroline Törnblad, chef möten och evenemang på Destination Jönköping, arrangörerna Mirza Sisic, Snowman Agency och Ola Söderdahl, One Wknd Only Productions och Agne Bengtsson, vd på Elmia.

- Vi tror att det finns en längtan efter en musikfestival i Jönköping och ett intresse av de gröna ytor vi har att erbjuda för att de tar en stor publik. Därför är vi glada över att välkomna besökare till en musikfestival på våra fält – med himlen och Vättern som ridå. Det här är ett naturligt steg för oss att ta som gör att vi sätter Elmia och Jönköping på kartan i musikfestivalsammanhang, säger Agne Bengtsson, vd på Elmia.

Arrangören One Wknd Only Productions har tidigare jobbat med musikfestivalen One Wknd Only som hölls i Karlshamn i somras och nu expanderar de alltså till Jönköping under namnet Thunderfield – och skapar en elektrifierande tvådagars sommarmusikfestival på Elmiafälten 31 maj – 1 juni 2024. De gör festivalen tillsammans med musikagenturen Snowman Agency som ansvarar för marknadsföring och artistbokningar. De har tidigare bland annat varit delaktiga i att producera Lisebergs koncept Klubb Karusell.

− Det är fantastiskt roligt att vi kan stoltsera med en festival i den här kalibern i Jönköping! Att en erfaren festivalarrangör väljer att lägga en av sina festivaler i Jönköping visar vilken potential som finns och inte minst det stora upptagningsområdet för besökare med vårt geografiska läge. Jag vet att startfältet framför allt kommer att dra publik i åldrarna 18–30 år och att festivalen äger rum i maj månad ger studenterna ett perfekt tillfälle att fira in sommarlovet på, säger Caroline Törnblad, chef för möten och evenemang på Destination Jönköping.

Tillsammans med Veronica Maggio, Norlie & KKV och Roc Boyz kommer ett 10-tal artister stå på scenen.

− Det har varit ett mycket stort intresse bland artister och bokare för Thunderfield när vi presenterat festivalen och platsen. Det är tydligt att Jönköping är en stad som väcker nyfikenhet i branschen. Vi bokar in de sista artisterna just nu och vilka de är släpper vi löpande under nästa år, säger Mirza Sisic, medgrundare på Snowman Agency.

Utöver alla konserter blir hela området ett riktigt festivalområde med aktiviteter och mat.

− Det är så coolt att vi kan ta ett succékoncept från Blekinge och göra det i vackra Småland - vi är otroligt tacksamma för det mottagande vi fått från Jönköping som destination och Elmia som spelplats, säger Ola Söderdahl, på One Wknd Only Productions.

Kontakt

Destination Jönköping:
Hanna Vinborg
Marknadschef
hanna.vinborg@destinationsjonkoping.se
072-341 92 87

Elmia:
Sandra Klaar
Kommunikationsansvarig
sandra.klaar@elmia.se
036-15 21 81

Arrangörer:
Ola Söderdahl, One Wknd Only Productions
ola@onewkndonly.se
073-946 06 67

Mirza Sisic, Snowman Agency
mirza@snowmanagency.com
073-588 10 59