Jönköping Horse Show slog rekord i år igen

Jönköping Horse Show, som arrangerades 30 oktober - 5 november 2023 på Elmia, slog återigen besökarrekord, 22 958 besök jämfört med 22 753 (2022) och 16 923 (2019).

– Det är roligt att Jönköping Horse Show fortsätter locka många besökare. Majoriteten av besökarna är återkommande men det är extra glädjande att se att evenemanget lockar nya besökare till Jönköping. Både årets och fjolårets siffra över besökare som kommer till Jönköping för första gången i samband med evenemanget ligger på cirka 13 procent. 2019 var motsvarande siffra 6,5 procent. Det är ett tecken på att evenemanget når nya målgrupper och få fler att komma och upptäcka Jönköping, säger Caroline Törnblad, chef möten och evenemang på Destination Jönköping.

Besökarna stannar längre i Jönköping

Jönköping Horse Show lockar besökare från stora delar av landet. I besöksundersökningen var 91 kommuner representerade och även några besökare från Danmark, Norge och Tyskland. Nästan hälften av besökarna (42%) väljer att stanna över natt i Jönköping vilket genererar cirka 14 700 gästnätter i Jönköping. Vid sidan av evenemanget väljer besökarna att gå på caféer och restauranger samt shoppa.

Undersökningen visar att besökarna uppskattade Jönköping som stad. Intervjuade i besöksundersökningen säger:

Tacksam för att det arrangeras ett så bra hästevent i Jönköping, så att det inte bara är i de största städerna.

Härligt luftig känsla i Jönköping. Mycket vatten och grönområden.

Superfin stad, trevligt i centrum också. Lagom stort.

Har alltid gillat Jönköping, trevlig stad som ligger bra till.

– Det är glädjande att besökarna uppskattar vår stad och väljer att stanna över och göra andra aktiviteter vid sidan av evenemanget. Den turistekonomiska effekten har ökat sedan förra året och ligger i på cirka 24 miljoner för evenemanget, förra året var motsvarande siffra 23 miljoner. Den här typen av evenemang har stor betydelse för besöksnäring i Jönköping och vi ser fram emot nästa års upplaga av Jönköping Horse Show, säger Caroline Törnblad.

Om besöksundersökningen

Besöksundersökningen för Jönköping Horse Show 2023 genomfördes under evenemanget 31 oktober – 4 november 2023 av företaget Research One på uppdrag av Destination Jönköping.