Bullar som sätter JKPG på kartan

Att Stuk har Sveriges godaste kanelbullar kan väl ingen ha missat? Det har i alla fall har inte undgått publiken i Huskvarna Folkets Park eller de 670 000 följare som Benjamin Ingrosso har på Instagram.

Den 2 september gästade Benjamin Ingrosso Huskvarna Folkets Park. Med 7 600 personer inne i parken slog han publikrekord. Förutom Olivia Lobato och ett härligt sjumannaband tog Benjamin även med sig bullar till konserten. Inte vilka bullar som helst – kanelbullar från lokala och populära Stuk. Han smaskade på dem själv, bjöd till publiken närmast scen och prisade dessa bullar till skyarna.

”När jag åkte hit imorse var mitt mission: Jag måste till Stuk” inleder han sitt brandtal mellan två låtar. Hela publiken sluter upp i jubel. ”Det är tamejfan den godaste kanelbullen jag ätit” fortsätter Benjamin och avslutar: ”Det ska ni vara stolta över”.

Benjamins första möte med Stuk-bullar

Under 2018 var Benjamin ute på turné tillsammans med Felix Sandman och en av stoppen var på Jönköpings Konserthus. Han hade då med i sin rider att han ville ha ”stans bästa bullar”. Ett relativt nyöppnat Stuk fick stå som representant och bullarna blev direkt en succé i greenroom.

Fem år senare minns han fortfarande dessa bullar. Fem år senare prisar han dem inte bara inför ett fullsatt Huskvarna Folkets Park, utan också för sina över 670 000 följare.

Slutsålda bullar

Johan Salestam, en av ägarna till Stuk, berättar att de verkligen uppskattade Benjamins fina kritik. Speciellt roligt tycker han att det är när lovorden kommer från en insatt och intresserad person.

- Det är extra roligt att få feedback från någon som Benjamin, som är så gediget intresserad av matupplevelser och bra mat.

Vid frågan om huruvida de märkt av några effekter av Benjamins marknadsföring var svaret ett självklart ja. Bullarna hade rykande åtgång en bra tid efter.

- Hur många bullar vi än gjorde dagligen tog de alltid slut.

Vad en marknadsföringsinsats som denna hade kostat om man hade behövt betala för den går bara att gissa sig till. Med Benjamins särställning inom influencer-världen och hans höga följarantal hade notan landat högt, förutsatt att möjligheten ens funnits. Istället fick Stuk denna boost av ett gediget arbete och en hög kvalité.

Jönköping har ”tamefan” de godaste bullarna i Sverige. Nu vet (nästan) alla det. Och det, tillsammans med alla andra fantastiska attribut och besöksanledningar Jönköping erbjuder, ska vi vara stolta över!