En fullspäckad höst på Jönköpings Teater och Jönköpings Konserthus

Efter en regnig sommar väntar en upplevelserik höst. I alla fall om man kollar på utbudet på Jönköpings Teater och Jönköpings Konserthus. I år är det ett stort och brett utbud med så mycket som över 70 föreställningar fördelat på de två arenorna. Allt från humor, barnföreställningar och rock 'n' roll till opera och jazz. På Jönköpings Teater är det 35 procent ökning av antal föreställningar jämfört med hösten 2022.

Destination Jönköping är ett kommunalägt bolag som har i uppdrag att marknadsföra platsen Jönköpings kommun och stötta besöksnäringsaktörer inom kommunen. En ytterligare del av bolagets uppdrag är att bedriva verksamhet på två av stadens arenor: Jönköpings Teater och Jönköpings Konserthus. Två fantastiska arenor med olika personligheter och förutsättningar.

På Jönköpings Teater arrangeras det över 50 olika föreställningar under höstterminen. Här återfinns till exempel flera humorföreställningar; Anders "Ankan" Johanssons populära stand-up "Alla känner Ankan", Youtubeprofilen Filip Dikmens "Flippa inte här", Shima Niavarani med "Shima is a punkrocker", men också lokala komiker så som Eric Sporrong och hans stand up "Guds bästa barn".

Hösten på teatern bjuder även som vanligt på opera, streamad från The Metropolitan i New York, och ett flertal hyllningskonserter, så som "Sånger till friheten - En hyllning till Björn Afzelius", "Johnny Cash Roadshow" och "Eric Clapton Tribute" med lokala Lilja Band. Utöver detta bjuds det på jazz, teater, country, indie och mycket mer.

Jönköpings Konserthus har samma breda utbud. Det blir bland annat "No business like show business" med Gunilla Backman där vi får ta del av musik från flera olika musikaler, "One Night Standup" med några av Sveriges främsta ståuppkomiker, buskis, hyllningskonserter och dansband. I utbudet finns familjeföreställningar för alla åldrar, bland annat Djungelboken för de lite äldre och Bamse för de minsta. Det är även flera stora, högaktuella namn som kommer till Jönköpings Konserthus i höst, däribland Moneybrother, Cornelia Jakobs och Albin Lee Meldau.

Hela utbudet återfinns på jonkopingsteater.se Länk till annan webbplats. samt jonkopingkonsertkongress.se Länk till annan webbplats..