Vi på Destination Jönköping

Destination Jönköping består av 22 medarbetare som alla arbetar för att fler ska upptäcka Jönköping. Men vad gör man egentligen på ett destinationsbolag? Vad gör en turismutvecklare för dig inom besöksnäringen? Vilka arbetsuppgifter har en projektkoordinator på konsertverksamheten? Lär dig mer våra olika roller och vad vi kan erbjuda dig som näringsidkare eller arrangör!

Portätt på Thobias Svensson

Camilla Hallgren, digitaliseringsstrateg

Camilla jobbar som digitaliseringsstrateg. Det är en bred roll som kan betyda olika saker på olika arbetsplatser. Hos oss på Destination Jönköping innebär rollen bland annat att stötta bolaget med vår digitala förflyttning, gällande såväl interna system som externa tjänster. Ett av Camillas huvuduppdrag är att säkerställa en bra förvaltning och utveckling av våra fyra webbplatser: destinationjonkoping.se, jkpg.com Länk till annan webbplats. samt webbplatserna för våra två arenor, jonkopingsteater.se Länk till annan webbplats. och jonkopingkonsertkongress.se Länk till annan webbplats.

I övrigt är hon internt ansvarig för IT-frågor och jobbar med såväl teknikinköp och upphandlingar av system som informationssäkerhet, GDPR och IT-support när det behövs. Hon är även en fena när det kommer till AI-tjänster och fokuserar mycket på det området just nu, bland annat genom att stötta övriga i bolaget till att kompetensutveckla sig inom ämnet. Detta gör hon bland annat med hjälp av återkommande AI-fikan, något som är väldigt uppskattat av alla medarbetare!

Förutom allt detta jobbar Camilla även nära andra kollegor i olika typer av spännande utvecklingsprojekt, så som platsvarumärket.

Tre snabba till Camilla:

När började du arbeta på Destination Jönköping?

- Jag började i februari 2023.

Är du uppväxt i Jönköping eller inflyttad?

- Är uppväxt i Jönköping, arbetade i Stockholm under några år, men är nu tillbakaflyttad och boende på Visingsö.

Vad får man inte missa när man är i Jönköping?

- Det finns så många fantastiska smultronställen, besöksmål och vackra platser i Jönköping. Får jag tipsa om något så är det ändå min stora förkärlek till Visingsö (jävig?) 😃. Ute på ön är du nära, men ändå långt borta. Här har du allt ifrån historia, varm- och kallbad, många gårdsfik, Sveriges vackraste grusväg och fantastiska solnedgångar på en och samma plats. Och du når dessutom allt med cykel!

 

Portätt på Thobias Svensson

Helena Lindgren, projektledare evenemang

I Helenas roll som projektledare arbetar hon för att få fler idrotts- och kulturevenemang till Jönköpings kommun. En stor del av hennes arbete går ut på att stötta arrangörer av såväl nya som återkommande evenemang kring frågor och praktiska detaljer. Det kan bland annat vara frågor om var evenemanget bäst bör vara, vilka nätverk och kontakter inom kommunen man som arrangör behöver komma i kontakt med och hur, frågor kring marknadsföring, tillstånd, säkerhet och såklart allt övrigt som hör till ett evenemang.

Om du är evenemangsarrangör eller kanske har en önskan om att arrangera ett evenemang inom kommunen är Helena rätt person för dig att kontakta. Helena vet det mesta man behöver veta om att arrangera ett evenemang, och har hon mot förmodan inte svaret själv har hon full koll på vem du istället ska höra av dig till.

Tre snabba till Helena:

När började du arbeta på Destination Jönköping?

- Jag började i maj 2012.

Är du uppväxt i Jönköping eller inflyttad?

- Jag har bott i Jönköping i många år men är uppvuxen i Värnamo.

Vad får man inte missa när man är i Jönköping?

- De fina promenadstråken utmed Vättern förbi Bankeryd, Tjuvanabben med utsikt över Vättern och Visingsö. Sen är mysiga Röttle by och Gränna något man inte heller får missa, såklart.

 

Portätt på Thobias Svensson

Sofia Stenberg, strategisk marknadsförare

Sofia är en del av Destination Jönköpings marknadsavdelning där hennes främsta ansvar är att marknadsföra större evenemang och möten som arrangeras i Jönköpings kommun och ge besökarna anledningar att stanna kvar och uppleva mer av Jönköping vid sitt besök.

Hon arbetar även med pressfrågor och redaktionellt innehåll i bolagets olika kommunikationskanaler samt ingår i hållbarhetsteamet.

Tre snabba till Sofia:

När började du arbeta på Destination Jönköping?

- Jag började i augusti 2022.

Är du uppväxt i Jönköping eller inflyttad?

- Jag är uppvuxen på Huskvarnasidan av Bondberget. Efter jorden-runt-resa, plugg i USA och Stockholm och några år i Göteborg återvände jag bosatte mig i hemma i Jönköping.

Vad får man inte missa när man är i Jönköping?

- Det finns så mycket att uppleva här – Vätterstranden, Äppeldalen, utomhuskonsert i Huskvarna Folkets Park, gruvvandring i Taberg, våra vackra naturreservat Bondberget och Dumme Mosse, polkagristillverkningen i Gränna och remmalag på Visingsö. Listan kan göras hur lång som helst! Är vädret trist rekommenderas ett besök på Jönköpings Läns Museum, mysigt för såväl liten som stor.

 

Portätt på Thobias Svensson

Tobias Svensson, ekonomichef

Tobias är Destination Jönköpings ekonomichef och ansvarar för bolagets ekonomifunktion, som består av två medarbetare. Han har även det övergripande ansvaret för ekonomihantering, redovisning och rapportering, budget- och prognosarbete samt analys och uppföljning.

De dagliga uppgifterna som ekonomichef hos oss är allt ifrån bokföring, månads- och årsbokslut till skatt och deklarationer. Dagarna spenderas även med analyser och uppföljning samt arbete med processer och rutiner inom ekonomi- och avtalsområdet.

Tobias är den vi på bolaget hör av oss till när vi behöver stöttning i ekonomiska frågor. Han fungerar även som ett bollplank för vd och övriga chefer samt är den som har kontakten med revisorer och dylikt.

Tre snabba till Tobias:

När började du arbeta på Destination Jönköping?

- Jag började i januari 2023.

Är du uppväxt i Jönköping eller inflyttad?

- Flyttade från Kalmar till Huskvarna i tonåren, sedan dess har jag blivit Huskvarna/Jönköping trogen förutom studier i Lund.

Vad får man inte missa när man är i Jönköping?

- Husqvarna fabriksmuseum ger en spännande inblick i Husqvarnas historia. En promenad längs Vättern och utsikten från höjderna. Och kebabsåsen såklart.

 

Porträtt på Caroline Törnblad

Caroline Törnblad, chef Möten & Evenemang

Caroline T, en av två Caroline på bolaget, är chef för affärsområdet "Möten & Evenemang". En av Carolines viktigaste arbetsuppgifter är att säkerställa förutsättningar för arrangerande av möten och evenemang i vår kommun för både arrangörer, samarbetspartners och medarbetare. Utöver det har hon en hel del strategiskt arbete, men också en stor del aktivt arbete för att locka arrangörer att välja just Jönköping som kommande värdstad. "Ingen dag är den andra lik!" enligt henne själv, något hon trivs väldigt bra med.

Caroline är den hos oss som har den främsta kontakten med arrangörer av befintliga kongresser och evenemang och även den du ska höra av dig till om du går och funderar på värdskap och arrangemang av möten och evenemang inom kommunen. Alla de som har härliga idéer som gör vår kommun ännu mer attraktiv är välkomna att höra av sig, vill hon understryka.

Tre snabba till Caroline:

När började du arbeta på Destination Jönköping?

- Jag började i september 2018.

Är du uppväxt i Jönköping eller inflyttad?

- Inflyttad, jag är en mix av hallänning och smålänning från början.

Vad får man inte missa när man är i Jönköping?

- Svårt att välja…Vätterstranden! Kanske främst sommartid, men då är den unik!

 

Porträtt på Josefin Stenfeldt

Josefin Stenfeldt, projektkoordinator Konsertverksamheten

Destination Jönköping har verksamhetsansvar för Jönköpings Teater samt för konsertverksamheten på Jönköping Konsert & Kongress. Josefin jobbar som projektkoordinator på bolagets konsertverksamhet och har främst hand om inkommande bokningsförfrågningar. När det närmar sig föreställning ansvarar Josefin även för att backstageområdet lever upp till artisternas förväntningar och att den mat och dryck de önskar finns på plats. Däremellan är hon spindeln i nätet på konsertverksamheten och hjälper arrangörerna att komma i kontakt med andra kollegor som jobbar med bl.a. biljettsläpp och teknik. Josefin har även ett finger med i spelet vad gäller viss marknadsföring av föreställningarna.

Josefin är den du som arrangör kontaktar om du önskar hyra Jönköpings Teater eller Jönköping Konsert & Kongress eller om du har bokat redan men har frågor om backstageområdet.

Tre snabba till Josefin:

När började du arbeta på Destination Jönköping?

- Jag har varit på bolaget sedan april 2022.

Är du uppväxt i Jönköping eller inflyttad?

- Jag flyttade från södra Skåne till Jönköping 2014 men har sedan dess hunnit flytta från Jönköping och bor numer i Vaggeryd.

Vad får man inte missa när man är i Jönköping?

- Utsikten längsmed Klevens naturstig är svårslagen! Eller att paddla mellan Bunn och Ören.

 

Porträtt på Josefin Stenfeldt

Johan Lind, chef Turism

Johan är chef på affärsområde Turism på Destination Jönköping. Hans roll innefattar, utöver att leda och utveckla affärsområdet, att stötta och underlätta för sina fantastiska medarbetare. Johan driver egna projekt och bistår även i diverse kommunövergripande utvecklingsprojekt. Allt för att få in besöksnäringsperspektivet som en viktig motor för vår plats utveckling. Andra dagliga arbetsuppgifter är att omvärldsbevaka samt beställa, hantera och analysera statistik.

Vem ska höra av sig till Johan då? Helt enkelt den som är intresserad av turismutveckling, ett eventuellt samarbete, har en turistisk idé man vill bolla eller bara är nyfiken på det turismavdelningen gör.

Tre snabba till Johan:

När började du arbeta på Destination Jönköping?

- Jag har varit med sedan bolaget bildades 2014 men har jobbat med turismfrågor i kommunen i drygt 20 år.

Är du uppväxt i Jönköping eller inflyttad?

- Jag flyttade till Jönköping efter turismstudierna på Karlstad Universitet men är uppvuxen i Nyköping.

Vad får man inte missa när man är i Jönköping?

- Nästan en omöjlig fråga att besvara. Det beror såklart på vad man har för intressen och när på året man är här. Under vårt stora varumärkesparaply finns ju inte bara Jönköping utan även bland annat Gränna, Visingsö, Huskvarna och Tabergsdalen. Varje plats har sina unika sevärdheter och besöksmål; Vätterstranden, museerna, cykla eller vandra i Bauerskogarna i Biosfärområdet, Äppledalen, Grännamys och polkagristillverkning, Remmalagstur på Visingsö, Tabergs utsikt och gruvvandringar…

 

Porträtt på Emma Råsberg

Emma Råsberg, Marknadsförare

Emma jobbar som marknadsförare på Destination Jönköping och just platsmarknadsföring är det hennes hjärta slår lite extra för. I uppdraget som marknadsförare jobbar hon mot affärsområdet turism och arbetet kan innebära allt från att ta fram tryckt material till att vara med på filminspelningar, ta fram skattjakter, skapa visuella koncept och logotyper och material till våra SoMe-kanaler.

Tre snabba till Emma:

När började du arbeta på Destination Jönköping?

- Jag började i December 2019, då hade jag haft span på Destination Jönköping sedan jag pluggade.

Är du uppväxt i Jönköping eller inflyttad?

- Jag är född och uppvuxen utanför Gränna, och efter en vända till Linköping och några år i Thailand landade vi tillslut i Jönköping.

Vad får man inte missa när man är i Jönköping?

- Att cykla på Visingsö på försommaren med fälten som breder ut sig och vinden i håret är något alla borde få uppleva, eller för den delen besöka ett gäng av entreprenörerna i äppledalen. Som bofast här älskar jag att ha Vättern ett stenkast hemifrån.

 

Porätt på Malin Asking

Malin Asking, Projektledare för möten

Malin är projektledare för möten på Destination Jönköping, något hon själv tycker är fantastiskt roligt. I hennes roll både möjliggör men också värvar hon nationella och internationella möten och kongresser till Jönköpings kommun. Delar av hennes arbetsuppgifter är att identifiera vår plats kärnområden och styrkor, planera kundmöten och projektstarter, hålla visningar samt nätverka och samverka med lokala offentliga verksamheter, mötesplatser och besöksnäring.

Tre snabba till Malin:

När började du arbeta på Destination Jönköping?

- Jag började i januari 2020

Är du uppväxt i Jönköping eller inflyttad?

- Jag är uppvuxen i Örnsköldsvik. Därifrån blev det många år i Göteborg och så småningom husbygge i Habo.

Vad får man inte missa när man är i Jönköping?

- Några av mina personliga favoriter är Rudenstams, Tändsticksområdet och såklart Vätterstranden!

 

Porträtt på Maria Gullquist

Maria Gullquist, Administratör

Maria är vår fantastiska administratör och hon har ansvar för registreringen av alla avtal och andra viktiga handlingar. Hon jobbar även med annan administration, strategiska frågor kring hållbarhet samt korrekturläser och skriver olika texter för bl.a. webben och tidskrifter.

De som har administrativa frågor eller är osäkra på vem inom bolaget de ska vända sig till, är välkomna att höra av sig till Maria. Internt inom bolaget är det många kollegor som tar hjälp av Maria för att skriva vackra och inspirerande texter till exempelvis webben, något hon är en riktig fena på.

Tre snabba till Maria:

När började du arbeta på Destination Jönköping?

- Jag började 2018

Är du uppväxt i Jönköping eller inflyttad?

- Jag är inflyttad från Östgötaskogarna utanför Linköping

Vad får man inte missa när man är i Jönköping?

- Biblioteken, Stadsparken, Vättern, Tändsticksområdet, vandringslederna och naturreservaten.

 

Porträtt på Lena Stävmo

Lena Stävmo, vd

Lena har det övergripande ansvaret över Destination Jönköping och ansvarar för det strategiska utvecklingsarbetet i bolaget. Hon ansvarar för budgeten och ser till att Destination Jönköping uppfyller sitt uppdrag gentemot ägaren Jönköpings kommun, att utveckla Jönköping som en attraktiv plats för besökare och invånare året om.

Till sin hjälp har hon de engagerade cheferna för varje affärsområde som är med och diskuterar samt utvecklar bolaget. Lena finns tillgänglig som stöd för områdescheferna och är ute och träffar politiker, besöksnäringsföretag och andra aktörer som Destination Jönköping samverkar med.

Tre snabba till Lena:

När började du arbeta på Destination Jönköping?

- Jag började i september 2022

Är du uppväxt i Jönköping eller inflyttad?

- Jag är uppväxt i Karlskrona/Blekinge men har bott och arbetat större delen av mitt liv i Göteborg men även flera år i Växjö innan jag nu flyttat till Jönköping för det här jobbet.

Vad får man inte missa när man är i Jönköping?

- Jag älskar att spendera tid med min familj eller vänner på Jönköpings alla fik och mysiga krogar och att sitta i kvällssolen vid bryggan intill Munksjön. Men vill heller inte missa en teater eller konsertkväll på en av Jönköpings alla arenor, som Jönköpings Konserthus, Teater, på Spira eller Huskvarna Folkets Hus! Det finns även många roliga evenemang och mässor att besöka - utbudet är verkligen enormt och jag tror inte att de som är uppvuxna här inser hur bra de har det med allt detta inom räckhåll!

 

Porträtt på Maja Lind

Maja Lind, Marknadsförare

Maja är en del av Destination Jönköpings marknadsavdelning, där hennes främsta ansvar är att marknadsföra konsertverksamheten. Dels föreställningar som Destination Jönköping arrangerar och dels varumärkesstärkande marknadsföring för Jönköpings Konsert och Kongress samt Jönköpings Teater. Hon arbetar även redaktionellt med Destinationens olika kanaler.

Tre snabba till Maja:

När började du arbeta på Destination Jönköping?

- Jag har arbetat på Destination Jönköping sedan 2017 men praktiserade på bolaget redan 2015.

Är du född i Jönköping eller inflyttad?

- Jag är uppvuxen i Nässjö, strax utanför Jönköping men flyttade in till Jönköping redan som 20 åring. Nu bor jag sedan 7 år tillbaka i Huskvarna.

Vad får man inte missa när man är i Jönköping?

- Det finns så mycket att se och uppleva i Jönköpings kommun, men med tre små barn där hemma får mitt tips bli Flättinge Gårdscafé. Hembakat fika och god mat (och plättar till barnen) tillsammans med stora grönytor och djur att titta på gör det till det perfekta utflyktsmålet för hela familjen.

 

Porträtt av Sofia Allard

Sofia Allard, Turistinformatör

Har du idétorka när du besöker Jönköping? Eller frågor om biljettköp? Då kan Sofia vägleda dig!

Sofia arbetar med att hjälpa turister och biljettköpar inför och under deras vistelse i kommunen. Hon är affärsområde turisms ingång till marknadsavdelningen och ansvarar för uppdateringar av den offentliga besökssidan JKPG.com Länk till annan webbplats.och har en del i det digitala värdskapet. Sofia arbetar även med kontakten till besöksnäringen genom träffar och veckobrev.

Tre snabba till Sofia:

När började du arbeta på Destination Jönköping?

- Jag började på Gränna turistbyrå 2009, men jag gjorde min praktik där redan sommaren 2007 och var timanställd fram till 2009. Så jag har alltså varit med sedan Destination Jönköping blev ett kommunalt bolag 2014.

Är du född i Jönköping eller inflyttad?

- Jag är född och uppvuxen i Huskvarna.

Vad får man inte missa när man är i Jönköping?

- Oj, jag har så många fina pärlor men jag tycker att Kleven norr om Gränna är något man måste uppleva. Men även Visingsö, Röttle och Bunn/Ören tycker jag är fina pärlor och självklart Äppeldalen där jag bor.

porätt av Daniel Tidstrand

Daniel Tidstrand, Projektledare för evenemang

I rollen som projektledare för evenemang skapar Daniel goda förutsättningar för arrangörer som vill arrangera kultur – eller idrottsevenemang i kommunen. Det innebär dels att värva hit nya evenemang och dels om att vara ett bollplank för arrangörerna. Daniel stöttar och hjälper dig som arrangör i din planering, allt från att få rätt kontakter och lokal till att hjälpa till med marknadsföring och skapandet av ett hållbart evenemang.

Du som arrangerar ett större evenemang eller funderar på att arrangera ett sådant i Jönköpings Kommun är välkommen att höra av dig till Daniel!

Tre snabba till Daniel:

När började du arbeta på Destinationen?

- Jag började arbeta här i januari 2020.

Är du född i Jönköping eller inflyttad?

- Jag är inflyttad, kommer ursprungligen från en by som heter Äspered. Men bodde länge i Göteborg innan det blev Jönköping.

Vad får man inte missa i Jönköping?

- Jag gillar ju både naturen, löpning och cykling och det finns många höjdare runt om i kommunen. En utflykt till Dumme Mosse ger mig en härlig fjällkänsla. Annars en löptur ut med Vättern till exempel Västanåleden söderut från Röttle eller cykla mountainbike på någon av våra finfina arenor vid exempelvis Hallbystugan eller Grännaberget. Men missa inte heller alla stora och roliga evenemang som händer!

 

Porträtt av Jenny Karlsson

Jenny Karlsson, Biljettadministratör

Är du en arrangör som ska anordna något på teatern eller konserthuset? Då är det Jenny du ska höra av dig till när det kommer till biljettupplägg, statistik och kampanjer!

I rollen som biljettadministratör arbetar Jenny med att lägga upp biljettförsäljningen för de föreställningar som sker på Jönköping teater och Jönköpings konsert och kongress. Hon ser till att allt marknadsförs på Tickster, jonkopingsteater.se Länk till annan webbplats. samt Jönköpings Konserthus Länk till annan webbplats.. Utöver det ansvarar Jenny även för kontakt med externa aktörer som sköter servering, garderob och städ på arenorna.

Tre snabba till Jenny:

När började du arbeta på Destinationen?

- Jag började sommaren 2011 som turistinformatör, därefter blev jag tillsvidareanställd på destinationen 2014. Jag började arbeta som biljettadministratör för konsertverksamheten i augusti 2016.

Är du född i Jönköping eller inflyttad?

- Jag är stolt väschötte från Trollhättan. Flyttade till Gränna 2011 och trivdes så bra så jag blev kvar i kommunen.

Vad får man inte missa i Jönköping?

- Hur ska jag kunna välja? Men Vattenledningsparken, Äppeldalen och en promenad utmed Rosenlundsbankarna är väldigt trevligt.

 

Porätt av Jenny Karlsson

Erik Johnson, Turismutvecklare

Eriks roll på destinationen är att stärka och utveckla turismen i Jönköpings kommun. Det innebär att han arbetar för att stärka besöksnäringens och platsens attraktivitet i kommunen genom olika utvecklingsprojekt. Han arbetar även med samverkan i olika former och agerar som bollplank för aktörer inom besöksnäringen.

Tre snabba till Erik:

När började du arbeta på destinationen?

- I augusti 2022

Är du född i Jönköping eller inflyttad?

- Inget av ovanstående. Är född och uppvuxen i Borås och pendlar idag till Jönköping

Vad bör man inte missa när man är i Jönköping, enligt dig?

- Vätterbrantens hissnande utsikter, Visingsös unika kulturarvsmiljö och mysiga Gränna.

Kontakta Erik om du är ett besöksnäringsföretag som är intresserad av att samverka för att öka turistnäringen i Jönköpings Kommun.