Science Park Towers – Jönköpings nästa stora mötesplats

Mitt i centrala Jönköping byggs just nu Science Park Towers som ska stå klart sommaren 2023. Ambitionen och visionen med Science Park Towers är hög; att skapa landets ledande och mest välkomnade mötesplats för hållbart entreprenörskap och hållbar innovation som verkligen gör skillnad.

– Jönköping är en viktig mötesstad. Det geografiska läget är svårslaget, erfarenheten av att arrangera möten är gedigen och vi har flera bra alternativ när det kommer till lokaler. Det känns fantastiskt att få ett nytillskott på den marknaden så vi kan fortsätta växa som mötesstad och få ytterligare stora kongresser och konferenser till oss och på så sätt skapa attraktivitet för platsen, säger Caroline Törnblad, chef möten & evenemang, Destination Jönköping.

Byggarbetsplats på Science Park Towers

Malin Asking, projektledare möten och Caroline Törnblad, chef möten & evenemang på Destination Jönköping får en visning av Science Park Towers, som kommer stå klart för inflyttning till sommaren 2023, av William Axelsson, vd på FC Gruppen och Magnus Olsson, vd på Jönköping kommuns Fastighetsutveckling.

Science Park Towers ligger centralt Jönköping med promenadavstånd till resecentrum, högskolan och flera hotell. Byggnaden kommer att bestå av fyra torn i olika höjder med sju till 15 våningar, fördelat på 13 000 kvadratmeter. Byggnaderna kommer att bestå av kontorslokaler, mötes- och eventytor samt restaurang och lounge i bottenplan. Det kommer också finnas kreativa ytor för möten och nätverkande, touchdown-ytor, studenthub, reception och infopoint samt en takterrass med fantastisk utsikt över Jönköping.

Möteslokaler och eventytor

I Science Park Towers finns flera typer av lokaler och utrymmen i olika storlekar för möten och events samt loungeytor.

På andra våningen finns mötesrum med plats för upp till 50 personer. På tredje våningen finns flera stora och flexibla ytor, dels en stor mötes- och eventlokal som kan ta upp till 550 sittande personer i biosittning, eller 700 stående gäster, utrustade med den senaste tekniken för framtidens möten och event. I direkt anslutning till denna lokal finns det bra utställning-och mingelytor som gör att denna våning har alla förutsättningar för möten och evenemang av olika slag.

På våning 12 finns en yta med fantastisk utsikt över Jönköping och passar bra för exempelvis kundaktiviteter med mingelytor, konferensrum och takterrass.

Restaurangen, som liksom event- och mötesdelen drivs av FC Gruppen, kommer att ligga på entréplan mitt i hjärtat av Science Park Towers och kommer kunna ta emot cirka 250 sittande besökare. Den kommer bjuda på en avslappnad miljö och är flexibel att kunna användas för flera grupper och enklare event.

– Science Park Towers blir en unik ny mötesplats mitt i centrala Jönköping och fyller det hål som idag finns på centrala anläggningar och deltagarantal. Vi ser verkligen fram emot att lyfta möten till en ny nivå, säger William Axelsson, vd, FC Gruppen.

Hållbarhet

Som en del i att skapa en hållbar mötesplats utförs Science Park Towers med fokus på resurseffektivitet. Det finns ett hållbarhetstänk kring material, inredning och ytor som består över tid och är lätta att underhålla.

– Det är inspirerande att få bidra till Jönköpings utveckling och skapa en ny mötesplats på en ny nivå, där hållbarhet och digitalisering är i fokus, säger Magnus Olsson, vd, Jönköping kommuns Fastighetsutveckling.

Inflyttning till sommaren

Science Park Towers kommer stå färdigt sommaren 2023 och i slutet av sommaren är det dags för den stora invigningen. Trots att det är ett drygt halvår kvar till inflyttning har det kommit in en hel del bokningsförfrågningar för möten och kongresser till hösten och framåt.

– Vårt mål är att det alltid ska vara enkelt att arrangera sitt möte i Jönköping och vi ser en stor efterfrågan att förlägga möten och kongresser här. Science Park Towers blir ett bra komplement till de mötesanläggningar vi redan har. Det är ett stort intresse att få boka kongresser och möten kommande år så vi ser verkligen ett behov av ytterligare en attraktiv mötesplats i Jönköping, säger Malin Asking, projektledare Möten, Destination Jönköping.