Match Hotel öppnar på Tändsticksområdet

Den 1 september öppnas dörrarna till Jönköpings nya höghushotell med 17 våningar, en makalös vy över Vättern och med Tändsticksområdet som närmsta granne. Hotellet har 229 hotellrum och tio mötesrum.

– Vi vill skapa en central mötesplats som kan hjälpa till att öka tillströmningen av människor till Jönköping så att ännu fler kan ta del av vår vackra stad. Vi hoppas även kunna generera ännu mer liv och rörelse i Tändsticksområdet, säger hotelldirektör Catarina Halldén.

På översta våningen kommer det finnas fyra sviter, två av dem blickar ut mot en magisk vy över vackra Vättern.

– Sviterna kommer bli riktigt magiska och alla rum kommer ha en fantastisk utsikt. Förutom att få hit turisterna hoppas jag på att många Jönköpingsbor kommer och hälsar på oss också.

Catarina har jobbat inom hotellkedjan Choice Hotels i Jönköping i 10 år och ser mycket fram emot att få inta rollen som hotelldirektör på det nya hotellet.

Målet är att hotellet ska kännas lekfullt och lättsamt, så att både personal och gäster känner sig riktigt välkomna. Match Hotell kommer även följa de aktiviteter som händer i stan och ha flera samarbeten kring detta. Vi vill såklart locka fler människor till Tändsticksområdet så vi kommer arbeta mycket tillsammans för att göra denna plats ännu mer attraktiv, säger Catarina.

På hotellet planerar man också att ha öppna visningar för allmänheten, så att nyfikna Jönköpingsbor också kan få kika in i den pampiga byggnaden, målet är att skapa en mötesplats i Jönköping som attraherar både turister och Jönköpingsbor.

Fabriksdelen är bevarad, ihopbyggd med hotellet och förhoppningsvis kommer detta tända ännu en gnista för att människor ska hitta till Tändsticksområdet. Och hotellet har redan innan öppning blivit ett landmärke i Jönköping.