2020-09-23

Fortfarande stort intresse för outdoor

Vi såg det redan i våras, märkte det rejält under sommaren och inser att intresset för outdoor-livet fortfarande är otroligt stort även nu i höst
 
I takt med att allt fler restriktioner infördes i början av året till följd av pandemin fylldes kommunens vandringsleder och naturrreservat med människor som sökte sig ut. Naturen blev en ny mötesplats för många, alltid öppen och tillgänlig och med gott om utrymme för att kunna hålla avstånd.
År 2020 har inneburit många utmaningar för alla och vi har fått ändra på mycket i vårt sätt att leva och umgås. Men behovet av att kunna träffas och ses fysiskt är detsamma som innan pandemin och när vi plötsligt blev "tvungna" att ses utomhus kanske detta året också blev en ögonöppnare för all den fantastiska natur vi har omkring oss.
 
På Destination Jönköping fick vi ställa om kommunikationen, istället för att prata med besökare utifrån fick vi börja prata med kommunens invånare och det blev mycket fokus på outdoor och utomhusaktiviteter. Vi valde att lyfta segmentet outdoor extra mycket på både stortavlor, vepor och vårt Instagramkonto @jkpg. Totalt skapade vi 26 Facebookinlägg kring outdoor under våren 2020 vilket resulterade i flera hundra nya följare på vår Facebooksida.
 
När vi nu några månader senare börjar utvärdera och titta på statistiken ser vi det klart och tydligt, outdoor och naturupplevelser är det folk söker mest på, både på vår sajt och i vår Utflyktsgenerator. Inlägg vi gjort som handlar om vandringsleder och matlagning utomhus är de inlägg som fått absolut mest räckvidd. Den undersida på jkpg.com som fått mest visningar är /outdoor/vandra som står för 48 % av de totala sidvisningarna. Majoriteten av besöken på sidan kommer genom organiskt sök på Google. Jämfört med samma period 2019 har sidvisningarna på Outdoor ökat med 10 917 visningar detta år.
 
Även om vissa restriktioner nu börjar lätta så smått kommer vi fortfarande att vilja ses utomhus i stor utsträckning även i höst. Så självklart kommer vi på Destination Jönköping fortsätta att lyfta outdoor och visa upp all den fantastiska natur vi har här i Jkpg. Kanske har just det uppdraget aldrig varit lika viktigt som det är i år? Statistiken svarar tydligt på den frågan.

Kontakt

Cecilia Hakeberg

Marknadschef
cecilia.hakeberg@destinationjonkoping.se
072-546 72 97

SM i Pickleball till Jönköping

Äntligen kultur igen!

Fortfarande stort intresse för outdoor

Boule-SM 2022

Fartfylld helg i kommunen

#WeMakeEvents

Succé för skattjakt på Visingsö

Positivt besked för kulturbranschen

Nya rutiner när restriktionerna lättar

Emelie, Fredrik och Maria vinnare av #mittelskåp 2020

Möt de tre vinnarna i tävlingen #mittelskåp

Gränna är redo för sommarens besökare

Nytt sommaräventyr på Visingsö

Har vi råd att inte genomföra evenemang?

Jönköping på andra plats i Sverige i antalet gästnätter

Sommarens värdskap

Årets nytillskott av InfoPoints

Interaktiv paneldiskussion för att stärka Jönköping som mötes- och evenemangsstad

Utmaningar 2020

Samarbete ska leda till fler kongresser i Jönköping

De är nominerade till årets event- och mötespris i Jönköpingsgalan 2020

En annorlunda sommar

Jönköping är bäst i Sverige på friluftsliv

Stötta dina lokala hjältar

En stark sommardestination

Fantastisk utveckling för besöksnäringen