Logo Logo

Upplev Gränna & Visingsö!

Skolresan till Gränna och Visingsö har varit en tradition i över 40 år och traditionen lever fortfarande kvar i vårt grevskap.

Frågor om gruppresor: 0771-211300

Här kan ni skapa minnen för livet

Idag är det inte bara skolklasser som besöker oss, många pensionärsföreningar, bussbolag och andra grupper vill uppleva det Gränna Visingsö har att erbjuda.

remmalag två hästar framEn resa till Gränna och Visingsö bjuder på det mesta. Intressant historia, vackra vyer och den berömda polkagrisen som av tradition bakas just i Gränna. Ta färjan över till Visingsö där ni kan hyra en cykel och utforska ön tillsammans på cykelsadeln. Eller varför inte ta en rofylld tur med Remmalaget – öns populära hästdroska. Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig planera och boka in en härlig resa till vår vackra destination!

polkagrisar_1440x900

Skolpaket (ca 4,5 h)

Börja dagen med att sätta er ner på Grenna Museum och få en spännande inblick i S.A. Andrée och hans vänners försök att flyga över nordpolen i en ballong.

Efter filmen finns det tid för frågor eller om ni väljer alternativet där ni får er egen personliga guide som berättar om sina favorit föremål från expeditionen. Ta sedan färjan över till Visingsö, där ett remmalag väntar på er. Turen går till Kumlaby kyrka där den som vill och vågar kan ta de vindlande trapporna upp i kyrktornet. Tillbaka i hamnen smakar det nu bra med lite lunch, antingen ni väljer att äta er medhavda eller på någon av restaurangerna. Färjan tar er sedan tillbaka till Gränna. Väl i Gränna igen följer ni doften av polkagris till något av stadens alla polkagriskokerier för att se hur tillverkningen av denna sötsak går till.

Vi hjälper er gärna att boka er skolresa till Gränna Visingsö, vi tar då en bokningsavgift på 300:-

 

visingso02Vuxengrupp förslag 1 (ca 6,5 h)

Börja med en förmiddagsfika på något av Grännas mysiga fik. Ta sedan färjan över till Visingsö, där en av Visingsös lokalguider väntar på er för att ta er runt ön i er buss.

Ni får höra om Visingsös spännande historia och bland annat se slottsruinen i Näs, Brahekyrkan och mullbärsträden. Efter guideturen stannar ni på någon av Visingsös restauranger och äter en välsmakande lunch.

Därefter tar ni färjan tillbaka till Gränna och Grenna Museum. På muséet slår ni er ner för att se den fascinerade historien om S.A. Andrée och hans vänner som försökte flyga över nordpolen. Efter filmen finns det tid för frågor eller om ni väljer alternativet där ni får er egen personliga guide som berättar om sina favorit föremål från expeditionen. Följ sedan doften av polkagris till något av de många polkagriskokerier som finns i Gränna och titta på när den världsberömda sötsaken tillverkas.

visingsborg_1-smalandsbilder

Vuxengrupp förslag 2 (ca 3,5)

Börja dagen med en tur till Röttle by och titta på när det mals mjöl i Rasmus kvarn precis som de gjorde på 1600-talet.

Ta sedan färjan över till Visingsö, där ett remmalag står och väntar på er för att ta er till Kumlaby Kyrka. För den som vill och vågar kan ta de vindlande trappor upp till tornet och njut av utsikten. Väl nere i hamnen igen, tar ni färjan över till Gränna. I Gränna kan ni besöka något av de mysiga fiken som finns där för fika eller lättare lunch.

Vi hjälper er gärna att boka er resa till Gränna Visingsö, vi tar då en bokningsavgift på 500:-