Logo Logo

Lyckat arrangemang för populär innebandycup

Fair Play Cup

Fair Play Cup är en av Sveriges största och mest populära innebandycuper som i år anordnas för 21:a gången. Den 22-24 mars arrangerades den första delen av cupen i Jönköping och nästa helg, 5-7 april välkomnar vi cupen tillbaka igen.

Att arrangera en av Sveriges största innebandycuper ställer stora krav. Två helger om året bjuder Jönköping in över 7000 unga innebandyspelare som gör upp om de åtråvärda pokalerna. Nästan 800 ideella krafter är en stor del i det framgångsrika evenemanget.

”Att Jönköping arrangerar en sådan här cup är fantastiskt. Här är jättefint uppstyrt och många bra arenor på nära håll är väldigt positivt.” säger Stefan Crozzoli från FBC Lerum

Att delta i Fair Play Cup är ett speciellt äventyr som deltagarna aldrig glömmer. Här spelar, bor och umgås deltagarna med varandra och laget blir sammansvetsat.

”Den enorma glädjen som är där är fantastisk. Att se alla glada barn och alla känslor som kommer upp på en cup bygger ihop laget otroligt mycket. Att åka på cup är en av de stora grejerna med innebandy och det får många att träna mycket mer och röra sig, så det är jätteviktigt.” menar Johan Widepalm, Pixbo Wallenstam IBK

”Att få arrangera Fair Play Cup är en fantastisk möjlighet för en stad och den här cupen har en lång tradition i Jönköping och vi är måna om att vårda den här typen av cuper som självklart även kan generera stora besöksnäringseffekter.” säger Ante Jankovic, Chef Möten & Event Destination Jönköping. ”Vi ser en stor utvecklingspotential för Fair Play Cup tillsammans med Smålands Innebandyförbund och JIK, Jönköpings Innebandy Klubb.” fortsätter han.