Höstlovskul


Under höstlovet, vecka 44, erbjuds det ett litet smörgåsbord av aktiviteter i Gränna och på Visingsö för barn och ungdomar.
Höstlovet tjuvstartar redan på fredagen den 24 oktober då det är "Pumpajakten" på Grännaberget. Det här är en aktivitet för de lite yngre barnen. Gå runt elljusspåret på Grännaberget, som är delvis nedsläckt. Med ficklampans hjälp letar man efter pumpor i skogen runt spåret. Samla bokstäver som finns på pumporna och bilda ett ord. Kom gärna utklädd, då får man också en present när man är i mål. Man kan under vägen träffa på små snälla spöken eller andra varelser Eldar brinner på flera platser för att lysa upp i mörkret. Utöver promenaden kan du köpa korv eller fika i GBOK-stugan. Starttid är mellan klockan 18.00-19.00.

Under hela vecka 44 är det höstlovspyssel på Grenna Museum. I Polarcenter kan man pyssla med papper på egen hand. Här finns ett helt bord med material, tips och beskrivningar. För barn från 6 år. Ingår i entréavgiften. Museet är öppet alla dagar klockan 10.00-16.00

På Visingsö bibliotek är det en tipspromenad där man kan testa sina kunskaper under hela vecka 44. Man kan gå tipspromenaden under bibliotekets öppettider, alla dagar klockan 8.00-22.00. Biblioteket är bemannat måndag klockan 17.00-19.00 samt torsdag klockan 10.00-12.00.

På Ölmstad Ridskola anordnar man dagridläger 27-28 oktober. Det blir fyra ridpass, lunch, fika, hästskötsel, massa pyssel och annat kul. En kul upplevelse med mycket häst och många kompisar. Anmälan sker via ridskolans hemsida.
På ridskolan kan man även sy ryktpåsar till ridskolans hästar den 29 oktober klockan 13.00-14.00. Den 30 oktober är det rykttävling/styla din häst. Föranmälan krävs till denna aktivitet. Fredagen den 31 oktober är det Blåbärshoppning. Träna att hoppa en bana med egen eller lektionshäst (endast elever på ridskolan får låna lektionshäst). Föranmälan krävs. Veckan på Ölmstad ridskola avslutas med en spökrunda för den som vågar (7-25 år). Efter spökrundan blir det tacos. För mer information och bokning besök ridskolans hemsida.

Lär dig sjunga! Onsdagen den 29 oktober mellan klockan 19.00-20.30 är det "Just Sing" för dig som går på Ribbaskolan och Grennaskolan. Ålder: Årskurs 7 och uppåt. Denna aktivitet äger rum alla onsdagar nu under hösten.

Under höstlovsveckan anordnar Gränna fritidsgård aktiviteter som paintball, ridning med islandshästar, Ullaredsresa och LAN. För mer information om dessa aktiviteter, åldersgränser och anmälan besök kommunens hemsida.

Fredagen den 31 oktober är det serietecknarworkshop på Gränna bibliotek klockan 10.00-12.00. Jimmy Wallin är serietecknare och manusförfattare. Under hans workshop får du testa på att skapa egna seriefigurer och berätta fantastiska historier. För dig som går år F-6. Begränsat antal platser - föranmälan krävs.
Föranmäl i lånedisk eller telefon 036-10 38 21Dela på Facebook Dela på Twitter Pusha sidan Kom ihåg sidan
Tipsa en kompis (öppnas i nytt fönster)
EVENEMANG
Om oss
Destination Jönköping utvecklar och marknadsför bilden av Jönköping.
Jönköpings kommun
Via kontaktcenter får du enkelt och snabbt kontakt med kommunen. Du kan besöka dem på Juneporten eller ringa 036-10 50 00.
© Destination Jönköping 2010 Webmaster
Dela på Facebook Dela på Twitter
Dela med dig av Jönköping