Nyheter i Grevskapet


Det händer många spännande saker i Gränna och på Visingsö. Du har väll inte missat att Gränna Glasbruk återigen blåser glas och att Visingsö fått ett eget tåg?
Gränna Glasbruk har  tillverkat glas ända sedan 1963, och har efter, ett par års uppehåll, börjat blåsa glas igen.
I den gamla nedlagda skolan i Reaby, strax söder om Gränna kan du se traditionell glastillverkning. Allt från att den glödande glasmassan hämtas ur ugnen till färdig produkt.
På Gränna Glasbruk erbjuder man underbart vackert och handgjort konstglas, vilket betyder att varje enhet är unik till form och utseende. Produkterna är givetvis i helkristall och svensktillverkade i de småländska bygderna enligt gammal svensk glastradition.

Visingsötåget - I sommar kan ni ta en tur med Visingsötåget som utgår från remmalagsplattan och tar dig  ner till Näs. Turen tar cirka en timme, inklusive stopp vid Näs borg. Under turen blir ni guidade om sevärdheterna som körs förbi.
 
Turlista för Visingsö-tåget:
Lågsäsong (vecka 25-26 och 33): 1 gång per dag. Klockan 13.00
Högsäsong (vecka 27-32): 3 gånger per dag. Klockan 11.00, 13.00 och 15.00

Pris: 90 kronor/vuxen, 50 kr/barn. Biljett till Visingsö-tåget köps i Leklandets entrékiosk.
 
Tåget har två vagnar och plats för 48 personer totalt.
 
Är ni en större grupp, går det bra att boka tåget utanför turlistan. Maila i så fall till: remmalag@visingsoremmalag.seDela på Facebook Dela på Twitter Pusha sidan Kom ihåg sidan
Tipsa en kompis (öppnas i nytt fönster)
EVENEMANG
Om oss
Destination Jönköping utvecklar och marknadsför bilden av Jönköping.
Jönköpings kommun
Via kontaktcenter får du enkelt och snabbt kontakt med kommunen. Du kan besöka dem på Juneporten eller ringa 036-10 50 00.
© Destination Jönköping 2010 Webmaster
Dela på Facebook Dela på Twitter
Dela med dig av Jönköping