World Bioenergy 2010

Remmalagen på Visingsö


Ett säkert vårtecken är när remmalagssäsongen på Visingsö startat upp. De populära hästskjutsarna har transporterat Visingsös besökare sedan slutet av 1800-talet då ångbåtarna började anlända till ön. I maj kör remmalagen på helger och röda dagar.
Sätt dig tillrätta på remmalaget och njut av ljudet av hovar som klapprar och Visingsös dofter. Färden går i ett lugnt tempo och kusken guidar dig under resans gång. Från hamnen kan du åka en tur på drygt en timme som tar dig genom ekskogen upp till Kumlaby kyrka.  Du passerar bland annat Visingsborgs slottsruin, Brahekyrkan, öns "centrum" och järnåldersgravfält. Efter förbokning kan man bland annat åka till Persgården eller ner till södra udden och ruinen av Sveriges första kungaborg - Visingsöborgen i Näs.

I sommar är "Familjens Sagolika Remmalag" tillbaka. Den här turen tar dig till Visingsö Museum, där alven Ellibeth möter upp och berättar sägnen om Smaragddalen och bjuder på fika. Efteråt är det dags att gå till Kumlaby kyrka, cirka 50 meter bort, där den som vill får chansen att gå upp i tornet och titta på utsikten. Vid kyrkan möter remmalagen upp och turen går tillbaka till hamnen genom den vackra ekskogen. Sagoturen tar cirka 1 timma och 30 minuter och körs följande datum 2015:
1/7, 4/7, 8/7, 11/7, 15/7, 18/7, 22/7, 25/7, 29/7, 1/8, 5/8 och 8/8 klockan 13.45.

För mer information klicka här, för att komma till remmalagens hemsida.EVENEMANG
Om oss
Destination Jönköping utvecklar och marknadsför bilden av Jönköping.
Jönköpings kommun
Via kontaktcenter får du enkelt och snabbt kontakt med kommunen. Du kan besöka dem på Juneporten eller ringa 036-10 50 00.
© Destination Jönköping 2010 Webmaster
Dela på Facebook Dela på Twitter
Dela med dig av Jönköping