Helgen den 20-21 september bjuder höstfagra Visingsö in till skördefest! Hela ön håller öppet hus under helgen och bjuder på många olika aktiviteter, upplevelser och närproducerat!

Den 11 juli 1897 lyfte gasballongen Örnen med S A Andrée, Nils Strindberg och Knut Fraenkel från Danskön på Spetsbergen. Deras avsikt var att kartlägga det norra polarområdet genom att flyga över Nordpolen. En storslagen idé. Redan den 14 juli avbröts flygning på grund av väderleken, och det verkliga äventyret börjar; att överleva i Arktis...
polkagris
Det hela började år 1859 då den ensamstående mamman Amalia Erikson fick tillstånd att starta sockerbageri i Gränna för att kunna försörja sig och sin dotter med tillverkning av "finare bakverk och den s k polkagrisen"
World Bioenergy 2010
Grevskapskortet är ett initativ från Näringslivsföreningarna i Gränna och på Visingsö  — ett mycket förmånligt rabattkort med mängder av erbjudanden. Vad sägs till exempel om fria resor med Visingsötrafiken?
World Bioenergy 2010
Visingsö skapades när Jätten Vist enligt legenden slängde en grästuva ut i sjön Vättern för hans gumma att kliva på. Tuvan sjuder än idag, som för tusen år sedan, av liv!
EVENEMANG
Om oss
Destination Jönköping utvecklar och marknadsför bilden av Jönköping.
Jönköpings kommun
Via kontaktcenter får du enkelt och snabbt kontakt med kommunen. Du kan besöka dem på Juneporten eller ringa 036-10 50 00.
© Destination Jönköping 2010 Webmaster
Dela på Facebook Dela på Twitter
Dela med dig av Jönköping