Logo Logo

Där världens skarpaste hjärnor inom e-turism möts – ENTER2018

The president of IFITT

Fyra dagar av PhD workshops, spännande föreläsningar och nya möten. Här delades många nya idéer om framtidens turism och teknologiska innovationer.

På konferensen träffade vi Iis Tussyadiah, den nyblivne ordföranden i IFITT, medarrangören av ENTER2018. Hon berättar om hennes upplevelser av årets stora turismevent.

– Det har varit jättebra. Väldigt balanserat med många spännande föreläsningar från både den akademiska världen och den industriella. Det var givande att ha med ”Innovation days” på agendan, där studenter fick medverka och komma med nya färska idéer om hur man kan utveckla besökslivet. Vi kommer troligtvis ha med den punkten även nästa år. Även Focus Scandinavia som var ett nytt segment i ENTER har gett positiva rektioner hos dem jag har pratat med.

En favorit under konferensen var föreläsaren Irene Ng som talade kring personlig data och hur vi kan utnyttja den på bästa sätt.

– Det var många bra föreläsare men en som stack ut var Irene. Hon var helt otrolig! Framträdandet var både roligt och lärorikt.

Ett av målen med ENTER är nätverkandet mellan alla olika parter som medverkar på konferensen.

–Jag tror att industrin har mycket att lära från akademin och vice versa. Det är därför roligt att många av deltagarna att gått på olika typer av föreläsningar inom både akademi och industri. Vi hoppas att det kan leda till många värdefulla samarbeten i framtiden.

Ny ordförande för IFITT

Iis har varit aktiv inom IFITT i tio år. Året 2018 blir hennes första som ordförande.

– Det kommer att bli utmanande att vara ordförande. Vår tidigare president Lorenzo har gjort ett enastående jobb, så det är stora skor att fylla. Jag hoppas på att kunna driva oss framåt och att bibehålla den starka grund som vi har.

– Jag är mycket nöjd med årets konferens. Det har varit fantastiskt att hålla ENTER i ett så vackert land och samtidigt uppleva en ny spännande kultur.